Kuşadası'ndaki ünlü otelin yerine 537 Milyon Liralık proje

Osmanlı Padişahı Vahdettin’in torunlarının yaptırdığı ve birçok yabancı kral, kraliçe ve devlet başkanını ağırlayan Aydın Kuşadası’ndaki Kısmet Otel'in yerine yapılacak proje belli oldu.

08/10/2024 23:22
Kuşadası'ndaki ünlü otelin yerine 537 Milyon Liralık proje

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in torunları tarafından yaptırılan ve yıllar boyunca birçok yabancı kral, kraliçe ve devlet başkanını ağırlayan Aydın Kuşadası'ndaki Kısmet Otel geçtiğimiz yıl İzmir'in dev kuruluşlarından Avcılar İnşaat tarafından satın alınmıştı.

Kuşadası'ndaki Kısmet Otel'in yıkım işlemi geçtiğimiz yıl Ekim ayında gerçekleştirilmişti. Avcılar İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Yatırım A.Ş Kısmet otelin yerine 5 yıldızlı otel yapacak. ÇED süreci başlayan otelde toplamda 376 yatak kapasiteli 188 adet oda yer alacak.

Ayrıca -3 bodrum katında 1 adet sığınak, havuz, lokanta, spor salonu, kahvaltı salonu, çok amaçlı salon, lobi bar, toplantı salonu, konferans salonu ve iş merkezi gibi sosyal kullanım alanları da yer alacak. Otel için 3 kat bodrum, 1 adet zemin kat, 3 kat ve en sonda çatı katı olacak şekilde planlama yapıldı. Kısmet otelin yerine yapılacak 5 yıldızlı otel projesi 537 Milyon 537 Bin Lira'ya mal olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.