Kuşadası'na iki günde 22 bin turist...

Türkiye'nin en yoğun kurvaziyer limanlarından birine sahip olan Aydın'ın Kuşadası ilçesine, iki günde 22 bin yabancı turist geldi. Gemilerden inenlerin bir bölümü turlarla Efes ve Meryem Ana'yı ziyaret ederken bazıları da çarşıyı ve alışveriş merkezlerini gezdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kuşadası'na iki günde 22 bin turist...

Beş gemiyle 9 bin, bugünse Navigator Of The Seas, Star Clipper, Ruby Princess, Noordan ve Wind Spirit gemileriyle 13 bin turist ilçeye çıktı. Gemilerden inenlerin bir bölümü turlarla Efes ve Meryem Ana'yı ziyaret ederken bazıları da çarşıyı ve alışveriş merkezlerini gezdi.

 

Kuşadası esnafları ise turist çok olmasına rağmen alışverişin canlanmamasından şikâyetçi. Efes ve Meryam Ana'ya otobüslerle götürülen turistlerin birçoğunun, dönüşte büyük alışverişlerine yönlendirildiğini belirten esnaflar, "Pek azı ilçeden alışveriş yapıyor. Bu da zarar etmemize sebep oluyor. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

 

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise yoğun geçen bir yaz sezonunun sonuna geldiklerini ancak ilçede turizmin hâlâ devam ettiğini belirterek, ''Deniz hudut kapısı olmamız sebebiyle kruvaziyerde ülkemizin en önemli limanına sahibiz. İlçemizde verilen hizmetlerin aksamaması için tüm kadromuzla çalışıyoruz. Kuşadası, ülkemize gelen turistler için güvenli ve huzurlu bir tatil merkezidir.'' şeklinde konuştu.(Cihan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.