Kuşadası Limanı bu sabah, 6 gemiyle rekor kırdı...

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kuşadası'nda, limana bu sabah 4'ü transatlantik 6 yolcu gemisinin yanaşması yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Kuşadası'na bir saat içerisinde yanaşan bu gemilerle 10 bin 370 turist geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kuşadası Limanı bu sabah, 6 gemiyle rekor kırdı...

Kuşadası Ege Ports Limanı'na bu sabah aynı saat içerisinde Bahama bayraklı ''Navigator Of The Seas'' ve ''Nautica'', Hollanda bayraklı ''Noordam'', Bermuda bayraklı ''Ruby Princess'', Yunanistan bayraklı, ''Calypso'' ve Malta bayraklı ''Arethusa'' gemileri geldi.

 

Limana yanaşan ''Navigator Of The Seas'', ''Noordam'', ''Ruby Princess'' ve ''Nautica'' isimli transatlantiklerin, iskelelerde yer bırakmaması nedeniyle ''Calypso'' isimli Yunanistan bayraklı gemi, Efes Antik Kenti'ne düzenlenecek turlara katılacak yolcularını limana indirdikten sonra açığa çıkarak demirledi.

 

500 yolcusuyla Kuşadası'na gelen gemi, Kuşadası'nda vakit geçirecek yolcularını daha sonra filikalarla karaya çıkarmak zorunda kaldı.

 

Kuşadası'na bir saat içerisinde yanaşan bu gemilerle 10 bin 370 turist geldiği açıklandı. 

Ege Liman İşletmeleri AŞ (Ege Ports) Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası Limanı'nın işletmesini özelleştirmeyle devralmalarının ardından limanı operasyonel ve güvenli bir liman haline getirerek, önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.