Küresel Sürdürülebilir Turizm Konferansı’na Türkiye damgası
Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) 2024 yılındaki ikinci küresel konferansı, 12-15 Kasım tarihlerinde Singapur’da gerçekleştirildi. Konferansta Türkiye, Sürdürülebilir Turizm Programı ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti ve öne çıktı.
Doç.Dr. Halil Burak Sakal
Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) 2024 yılındaki ikinci küresel konferansı, 12-15 Kasım tarihlerinde Singapur’da gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik profesyonelleri, tur operatörleri, belgelendirme kuruluşları, akademisyenler, otelciler, restoran sahipleri ve teknoloji firmaları gibi sektörün önde gelen isimlerini bir araya getiren konferans, etkileyici sunumlar ve verimli tartışmalarla tamamlandı.
Konferansta Türkiye, Sürdürülebilir Turizm Programı ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti ve öne çıktı. Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye’nin zengin gastronomi kültürü ve geliştirmeye başladığı ulusal sürdürülebilir restoran kriterleri hakkında kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi.
Ayrıca, 2022’den bu yana Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında kaydedilen ilerlemeyi, sertifikalandırılan ve doğrulanan otellerin sayısını ve Türkiye’nin bu alandaki gelecek vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Her iki sunum da büyük ilgi gördü ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.
Konferansta ayrıca GSTC, Turizm Cazibe Merkezleri Kriterleri’ni tanıttı
Konferansta ayrıca GSTC, Turizm Cazibe Merkezleri Kriterleri’ni tanıttı ve Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı ile iş birliği halinde küresel gıda servisi sağlayıcıları kriterlerini geliştirmeye başladığını duyurdu. Bu önemli çalışmalarda liderlik rolü üstlenen ve dünyanın sayılı uzmanları arasında gösterilen Kapadokya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, hem turizm cazibe merkezleri hem de gıda servisi sağlayıcıları kriter geliştirme ekiplerinde aktif olarak yer alıyor ve liderlik rolü üstleniyor.
Merkez, gıda servisi sağlayıcıları, otel ve tur operatörleri kriterlerinin yazımı ve güncellenmesi için gerçekleştirilen çalıştaylara katılarak, uluslararası saygınlığı ve uzmanlığı bulunan uzmanların görüşlerini ve değerlendirmelerini kriter geliştirme süreçlerine dahil etmek üzere önemli notlar aldı ve gözlemlerde bulundu.
Kapadokya Üniversitesi, Türkiye’de GSTC eğitimlerini vermeye yetkili bir kurum
Ayrıca, Türkiye’de GSTC eğitimlerini vermeye yetkili kurum olan Kapadokya Üniversitesi, 2022 yılından 2024 yılının Kasım ayına kadar kamu ve özel sektörden 2.500’ün üzerinde kişiye eğitim vererek sürdürülebilir turizm alanındaki kapasitesini ve tecrübesini bir kez daha uluslararası bir platformda turizm profesyonellerine duyurma fırsatı buldu.
Konferansta Kapadokya Üniversitesi’nin eğitim ve sürdürülebilirlik alanlarındaki tecrübesinden ve başarılarından övgüyle bahsedildi. Üniversite, eğitim, araştırma-geliştirme, danışmanlık ve strateji geliştirme konularında hem GSTC, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı ile yakın İşbirliğini önümüzdeki yıllarda da sürdürecek.
Küresel Sürdürülebilir Turizm Konferansı, 2025 yılında Fiji’de gerçekleştirilecek
GSTC’nin geliştirdiği üç ayrı kriter setinin yazımı ve güncellenmesinde liderlik rolü üstlenerek birbirinden farklı dört ayrı teknik ekipte yer almanın heyecanını yaşayan Kapadokya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Merkezi, gastronomi sektöründen seyahat acentelerine, otelcilerden belgelendirme kuruluşlarına kadar birçok sektörden alanında uzman ve lider kişilerle iş birliği fırsatları geliştirme imkânı buldu. Merkezi konferansta merkezin müdürü Doç. Dr. Halil Burak Sakal temsil etti.
2025 yılında Fiji’de gerçekleştirilecek olan Küresel Sürdürülebilir Turizm Konferansı, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir turizmin çeşitli alanlarına ilgi duyan herkesi bir araya getirmeyi hedefliyor.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: