Kurban Bayramı’nda, uzak ve sıcak ülkelere yoğun ilgi

Tatilciler, 9 gün olabilecek uzun tatil fırsatından yararlanmak istiyor… Güney Amerika, Afrika, Hindistan gibi uzak ve sıcak destinasyonlar tercih ediliyor…

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kurban Bayramı’nda, uzak ve sıcak ülkelere yoğun ilgi
Uzun Kurban Bayramı tatili değerlendirmek isteyen tatilciler, 9 gün olabilecek tatil fırsatından yararlanmak isteyip, rotayı Uzakdoğu ülkeleri, Güney Amerika, Afrika gibi ‘uzak ve sıcak ülkelere’ çeviriyor.
Ağustos’ta Ramazan ayı ve geçen bayramda referandum nedeniyle tatile çıkmayanlar; Kurban Bayramı’ndaki uzun tatil fırsatını değerlendirmek için erken rezervasyon yaptırmaya başladılar.
Bayram tatiline çıkacak olanlara yurtiçi ve yurtdışında cazip alternatifler hazırladıklarını anlatan Merlin Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, “Kurban Bayramı rezervasyonlarını, alışık olmadık şekilde aylar öncesinde almaya başladık.  Yurtiçi turlarında erken rezervasyon kampanyaları, yurtdışı turlarında cazip fırsatlar sayesinde, her bütçeye uygun seçenek bulunuyor. Nitekim, bu bayram ülke genelinde, yaklaşık 150 bin kişi yurtdışı, 300 bin kişi yurtiçinde tatil yapacak. Özetle, 9 gün olabilecek Kurban Bayramı; hem tatile çıkacak olanların, hem turizmcilerin yüzünü güldürecek” dedi.

Tivoli Turizm, %70 yurtdışına götürecek
Kurban Bayramı tatilinin uzun olması nedeniyle ağırlıklı olarak yurtdışı turlara talep aldıklarını kaydeden Tivoli Turizm Genel Müdür Yardımcısı Kaan Erdoğan, şunları söyledi:
“Firma olarak, bayram dönemi tur rezervasyonlarında, %30 yurtiçi, %70 yurtdışı talep alıyoruz. Bayram tatilini değerlendirmek isteyenler, genellikle Tayland, Hindistan, Mısır,  Güney Amerika, Afrika gibi hem sıcak, hem uzak destinasyonlara rezervasyon yaptırıyor. Bayramda akraba ziyaretlerini de yapmayı isteyenler, 3- 4 günlük Prag, Atina, Paris, Amsterdam, Dubai, Kahire, Tunus’u tercih ediyor. Yurtiçinde ise, Antalya, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Çeşme yine en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Kültür turlarında, Kapadokya ile İzmir ve çevresini kapsayan İyonya turları öne çıkıyor” diye konuştu.
Tivoli Turizm olarak, bayram tatilinde 3500 kişinin tatilini organize etmeyi hedeflediklerini belirten Kaan Erdoğan, yılbaşı turlarına da şimdiden rezervasyon almaya başladıklarını sözlerine ekledi.  
 
Tivoli Turizm'in bazı yurtdışı turları;
-Bangkok - Pattaya Turu 895 Euro'dan itibaren
-Sharm El Sheikh Turu 279 Euro'dan itibaren
-Londra Turu 545 Euro'dan itibaren
- Kahire - 259 Euro'dan itibaren
- Prag - 369 Euro'dan itibaren
- Dubai - 450 Euro'dan itibaren
- Amsterdam - 345 Euro'dan itibaren
- Bangkok - Phuket 1385 Euro'dan itibaren
- Hindistan - 990 Euro'dan itibaren
- Maldivler - 1350 Euro'dan itibaren
- Güney Afrika - 1985 Euro'dan itibaren

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.