Kuoni, körfezin en büyüğünü aldı...

İsviçre merkezli Kuoni Reisen Holding AG şirketi, BAE bölgesinin en büyük iki MICE uzmanı tur operatörünü satın aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kuoni, körfezin en büyüğünü aldı...

İsviçre, Fransa, Almanya ve Avusturya’da faaliyet gösteren tur operatörü Kuoni, BAE merkezli ‘Golf Dunes’ ve ‘Reem Tours and Travel LCC’ şirketlerini satın aldı. Kongre ve fuar turizminde uzman olan Golf Dunes, MICE (Meetings, Incentives, Congress and Events) alanında bölgenin en büyük acentası. Reem Tours and Travel LCC ise özellikle Güney Amerika bölgesinde büyük bir portföye sahip olan bir ‘Destination Management (Destinasyon Yönetimi)’ şirketi.

 

Alman Finanznachrichten.de sitesinin haberine göre; Kuoni, 2008 yılında BAE merkezli Deset Adventures  Tourism destinasyon yönetimi şirketini satın alarak, bölgeye verdiği önemi daha önce göstermişti. 1995 yılında Dubai’de kurulan Golf Dunes şirketi, 2009/10 sezonunda 8,6 milyon CHF net gelir elde etti. Aynı gelir kriz öncesi 2007/8 yıllarında 19,3 milyon CHF idi.

 

Reem Tours ise 2003 yılında kuruldu ve 12 çalışanıyla 2009/10 sezonunda 6,8 milyon CHF gelir elde etti. Kuoni her iki şirketin de yüzde 100’üne sahip olacak. Kuoni’nin bu yatırım için ne kadar para harcadığı borsa’ya henüz açıklanmadı.  (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.