Küllerden kaçan, demiryoluna koştu...

TCDD Sirkeci Gar Müdürü Tayfun Akbulut, İzlanda'da faaliyete geçen yanardağın hava ulaşımını olumsuz etkilemesinin turistleri trene yönelttiğini belirterek, ''Yoğun talep alıyoruz. Talebi karşılamak için trenlere vagon ilavesi yaptık'' dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Küllerden kaçan, demiryoluna koştu...

İzlanda'daki yanardağın hava ulaşımını olumsuz etkilemesi turistleri trene yöneltti

 Tayfun Akbulut, hava trafiğindeki olumsuzluk nedeniyle turistlerin demiryollarına yönelmesi üzerine garda dünden bu yana uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Akbulut, İstanbul'dan her gün doğrudan Selanik, Belgrad, Bükreş ve Sofya devamı aktarmalı olmak üzere Avrupa'nın her noktasına ulaşabilecek şekilde düzenli tren seferlerinin olduğunu belirtti.

Faaliyete geçen yanardağın yarattığı sorun nedeniyle trene olan talebin arttığını vurgulayan Akbulut, talebi karşılamak için vagon ilavesine devam edeceklerini dile getirerek, yoğunluğun özellikle Berlin-Münih, Brüksel, Amsterdam ve diğer Avrupa şehirlerine olduğunu kaydetti. Yoğunluğu daha çok ülkelerine dönmek isteyen turist grupları ve inter-rail hatlarıyla Avrupa'yı dolaşan gençlik gruplarının oluşturduğunu anlatan Akbulut, yoğunluğun Perşembe gününe kader süreceğini tahmin ettiklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.