Kül, Avrupa turizminden 1.7 Milyar Euro götürdü...

Avrupa’da turizm sektörünün 1.7 Milyar Euro’luk volkanik kül bulutu zararı gördüğü açıklandı. Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rıfai, hava trafiğindeki aksamaların turizm sektörüne 1.7 milyar Euro’luk kayba neden olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kül, Avrupa turizminden 1.7 Milyar Euro götürdü...

Günlük 300 Milyon Euro zarar...

 

Rıfai, sektörün Avrupa dışındaki maliyetini hesaba katmadan bile günlük zararın 400 milyon dolar yani 300 milyon Euro olduğunu vurguladı. Rıfai, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin daha önceki günlük 200 milyon Euro’luk zarar tahmininin gerçek rakama yakın olduğunu kaydetti. Havayolu birliği daha sonra günlük kayıpla ilgili tahminini günlük 400 milyon dolara çıkarmıştı.

Hava trafiğinin etkilenmesi nedeniyle otel rezervasyonları iptal edildi. Sadece İspanya’da haftalık kayıp 450 milyon Euro oldu. İspanyol, Turizm Konaklama ve Otelcilik Birliği, nisan ayı sonu için bile seyahat edecek yolcular ve tur operatörlerinden iptaller aldıklarını belirtti. Oteller ve konaklama merkezlerinin zararı 200 milyon Euro olurken, restoranlar, eğlence merkezleri, araba kiralama ajansları ve diğer yan sektörlerde de ciddi zarar yaşandı.

İngiltere, Fransa ve İtalya’da iptaller...

 

Turizm, İspanya’nın ekonomisinin yüzde 10’unu oluşturuyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca turist çeken Fransa ve İtalya’da da turizm sektörü iptaller nedeniyle zarar etti. Avrupa Birliği, hava kontrol yönetim sistemlerinde yapacağı genel reformu hızlandırma kararı aldı. AB Ulaştırma Komisyon Üyesi Siim Kallas, “En kötüsü bitti fakat ancak kriz yönetimiyle ilgili yapılması gereken çok şey var” dedi.

 

ABD’li havacılık devleri birleşmekten vazgeçt...i

 

BİRLEŞME kararı aldıklarını açıklayan ABD’nin iki dev havayolu şirketi United Airlines (UAL) ve US Airways, birleşme görüşmelerini sonlandırdıklarını açıkladı. UAL’in, ABD’li havayolu şirketi Continental Airlines ile birleşmeyi planladığı ortaya çıktı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.