Kruvaziyerde isyan eden turistler, uçakla evlerine göndü...

1510 yolcusu bulunan lüks ‘Atlantik Star’ kruvaziyeri, dün beklenmedik şekilde İspanya’nın Lanzarote – Arrecife limanında yolculuğuna son verdi. Gemideki teknik sorunlara isyan eden 1.510 yolcu, toplu dava açmaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kruvaziyerde isyan eden turistler, uçakla evlerine göndü...

Afrika’dan gelen lüks gemide teknik sorunlar, yolculuğu kabusa çevirdi. Daha yolculuğun 2. gününde arıza yapan klima aygıtları, Afrika’dan yola çıkan gemideki lüks kamaraları birer saunaya çevirdi. Bu yetmezmiş gibi birde 3. günde tuvaletler tıkanmaya ve atık suların banyolara akmaya başlaması, yolcuların isyan etmesine yol açtı.

 

Daha sonraki gün elektrik kesintilerinin gemideki buzdolaplarının da sağlıksız çalışmasına sebep olunca, yolcular, geminin İspanya’nın Lanzarote kentindeki Arrecife limanında gezi turu için durmasını fırsat bilip, limandaki polise başvurdular. Gemiyle yapılan seyahatin son iki gününe dayanamayacaklarını belirten yolcular, gemiye tekrar binmeyi reddettiler ve toplu dava açmak için kendi aralarında imza topladılar.

 

Gemi şirketi yetkilileri, seyahat için 600 ila 2.000 Euro arasında ücret ödeyen yolcuların evlerine uçabilmeleri için, Portekiz’in Lizbon ve Malaga kentlerine uçacak iki uçak gönderdi. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.