Kruvaziyer turizmi, otel yatırımlarını yakalıyor...

Dünya turizm sektörü hızla kruvaziyer üretimine dönüyor. 1 yıl içinde denizlere açılacak sadece en üst sınıf ve lüks kruvaziyerlerin takvimi belli oldu. Dikkat çeken nokta ise, her kruvaziyerin ayrı bir temaya sahip olması.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kruvaziyer turizmi, otel yatırımlarını yakalıyor...

* Aralık 2010: Allure of the Seas

 

Meşhur ‘Oasis of the Seas’ kruvaziyerin kardeşi. Değişik güverteler arasında teleferik bile çalıştıracak olan dev gemi, 24 ala kart restorana sahip.

 

* Ocak 2011: Disney Dream

 

Almanya tarihinde yapılan en büyük gemi unvanın sahip bu ‘Yüzer Disneyland’, 50 metre derinlikteki tabanında büyük bir cam tabana sahip. Özellikle çocuklu ailelere hitap edecek geminin tabanında sualtı dünyası ışıklarla aydınlatacak ve insanları büyüleyecek.

 

* Şubat 2011: Oceania Marina

 

Gemi şimdiden gurme kataloglarında sağlam bir yer edindi. Dünyaca tanınan gurmeler, şimdiden yerlerini ayırttı. Sadece yıldız şeflerin çalışacağı kruvaziyer de, açık büfe veya fiks menü yok. Dünyanın bütün mutfaklarından sadece en iyi örnekler sunulacak. Bu amaçla büyük paralarla birçok ülkeden yıldız,şefler işe alındı.

 

* Mart 2011: Mein Schiff 2

 

TUI grubuna ait ve ‘Mein Schiff 1’in kardeşi sayılan bu dev kruvaziyerin en büyük özelliği ise, herşey dahil konseptiyle çalışmasıdır. Özellikle çocuklu ailelere seslenen bu gemi, çok sayıda çocuk ve genç kulüplere sahip olacak.

 

* Nisan 2011: Aida Sol

 

‘Sporcular ve sağlıkçılar buraya’ diyecek bu gemi. Haksız da sayılmaz: Aida grubu, şimdiden bu kruvaziyerin, bir gemide bulunan dünyanın en büyük fitness ve wellness kompleksini inşa edeceklerini açıkladı. Sadece wellness alanı 3.000 metrekareyi aşacak.

 

* Mayıs 2011: Carnival Magic

 

Yolcularını 3.690 yatakla karşılayacak olan bu dev kruvaziyer, karada bile ancak hayal edebileceğiniz büyüklükte aquaparklar sunacak. Geminin 2’si kapalı, 12 havuzu olacak. Hem de denizin ortasında.

 

* Haziran 2011: Seabourn Quest

 

Dev kruvaziyer, ama sadece 450 odası var. Nasıl olur? Her şey ultra lüks ve odalar ultra büyük olursa, olur. Her müşteriye özel konsiyerj servisi de olacak. Üstelik yolxular her karaya ayak bastıklarında ızgaradan ıstakoz, havyar ve şampanya ile karşılanacaklar. Bu tecrübenin elbette fiyatı farklı olacak. Bu durumda fazla odaya gerek yok.

 

* Temmuz 2011: Costa Favolosa

 

Ben gezerken sadece eğlenmek istiyorum diyenler buraya… Büyük bir aquapark, 4-D sinemalar, gün boyu şovlar, revü ve dans gösterileri, devasa ve çok gerçekçi golf ve Formula 1 simülatörleri, deniz manzaralı 4 adet kapalı havuzu vs. Akdeniz seferleri yapacak bu kruvaziyer de kimse can sıkıntısından şikayetçi olamaz.

 

* Ağustos 2011: Celebrity Shilouette  

 

Denizlerin I-Pad’i diye adlandırılıyor bu dev gemi, zira geminin her yerinden cep telefonunuz çekecek ve yine her yerinden 24 saat ücretsiz internet erişiminiz olacak. Özellikle işadamları buna sevinecek. Ayrıca geminin üst güvertesindeki 2.000 metrekarelik bir alan, yürüyüşler için gerçek çim ve çiçeklerle süslenmiş.

 

* Eylül 2011: MSC Meraviglia

 

Özellikle müzikseverlere hitap edeck bu gemide çok sayıda orkestra ve müzik yıldızları yolculara eşlik edecek. İtalyan geminin bir özelliği de, 2.550 yolcunun hepside balkonlu odalarda konaklayabilecek. Kruvaziyer de balkonlu oda, harika bir fikir. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.