Krizi atlatan Rus turistin eli, nihayet cebine gitti...

Rus turist krizi geride bıraktı, tatilde fazladan para harcamaya başladı. Citibank'ın araştırmasına göre, Ruslar krizi çabuk unuttu, yurtdışında daha fazla para harcamaya başladılar.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Krizi atlatan Rus turistin eli, nihayet cebine gitti...

Bankanın araştırmasına göre, Rusya vatandaşlarının kredi kartı harcamaları içinde yurt dışında yapılan harcamaların payının bu sene yüzde 18,8’e çıkması bekleniyor. 2008’de yüzde 19,4 olan bu oran geçen sene yüzde 17’ye gerilemişti.

Ruslar yurt dışında ortalama ne kadar harcıyor, en fazla ne satın alıyor?

Citibank’ın raporuna göre, her yıl tüketimin tavan yaptığı yılbaşı döneminde bu sene Rusların yurt dışı harcamalarının toplam kredi kartı harcamaları içindeki payı yüzde 25,1’e çıktı. Geçen senenin aynı döneminde bu oran yüzde 19,3, kriz öncesi 2007 yılında yüzde 25,3 idi.

Citibank Rusya Başekonomisti Elina Rıbakova, yurt dışında yapılan kredi kartı harcamalarının miktarının Rusya’daki orta sınıfın başka ülkelerdeki reel tüketim harcamalarını yansıdığına dikkat çekti.

Araştırmaya göre, Rusya vatandaşlarının bu sene yurt dışında yaptıkları kredi kartı işlemlerinin ortalama miktarı geçen seneye göre yüzde 6,25 düşüşle 165 dolara geriledi. Bunun, daha düşük gelirli tüketicilerin de harcamalarını artırdığının işareti olması dolayısıyla olumlu bir veri olduğu belirtiliyor.

Bankanın raporuna göre, Rus turistler kredi kartı ile yurt dışında en fazla mücevher satın alıyor. Otomobil kiralama, sağlık hizmetleri, hazır giyim, otel masrafları ve uçak biletleri için yapılan kredi kartı harcamalarında da artış gözleniyor. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.