Köprülü Kanyonu tehlikede mi?

Antalya turizmin vazgeçilmez kozlarından biri olan raftinge büyük darbe geliyor: Çevre Bakanlığı, 700 bin turist çeken Antalya Köprülü Kanyon'un suyunu çekecek!

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Köprülü Kanyonu tehlikede mi?

Gazetevatan’ın haberine göre, Çevre Bakanlığı, Antalya Köprülü Kanyon’dan çevre ilçe ve köylere vermek için su çekmeyi planlayınca bölge köylüleri isyan etti.

 

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak ile bazı çevre köylerinden vatandaşlar, Köprüçayı Irmağının rafting yapılan bölgesinden Serik ve çevresindeki bazı yerleşim birimlerine içme suyu sağlanması girişimine karşı çıkarak, Köprülü Kanyon’da bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

 

Tarihi Köprülü Kanyon havzasında bir araya gelen köylüler, Çevre ve Orman Bakanlığının Köprüçayı Irmağı’nın rafting yapılan bölgesinden, Serik ilçesiyle bu ilçeye bağlı Karadayı, Kadriye, Belkıs, Çandır, Boğazkent, Yukarıkocayatak ve Belek beldelerine su sağlanması yolundaki projesine karşı çıktı.

 

“Suyumuzu vermeyiz” diye slogan atan köylüler, Köprüçay Irmağından su alınmasının turizmi olumsuz etkileyeceğini ve bölgeye önemli ekonomik katkı sağlayan rafting turizmine balta vurmasından korktuklarını dile getirdi. Eyleme katılan köylüler adına konuşan Köprülü Kanyon Hizmet Birliği Başkanı Mehmet Aydın, “İçme suyu projesiyle birlikte çaydaki su tamamen azalacak, rafting yapan botlar çakıllara sürter hale gelecek” dedi.

 

Aydın, şunları söyledi, “Su alınsın ama 18 kilometrelik rafting parkur alanı dışından alınsın. Siz suyun kaynağından su alırsanız bölgede rafting sporu sona erer. Bölgemize yılda ortalama 40’a yakın ülkeden 700 bin dolayında turist rafting yapmaya geliyor. Biz suyun gözünden alınmasına karşıyız. Suyun parkur dışından alınmasında hiç bir sorun yok.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.