KKTC’ye 7 yeni otel geliyor

KKTC Başbakan Yardımcısı, Kültür, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ""Burada da Türk yatırımcılar önemli rol oynuyor. Limak, Kaya, Concorde gibi markaların ikinci otel yatırımları sürüyor. 3 yıl içinde 7 yeni otel açılacak. Bu otellerin hayata geçmesiyle 15 bin ilave yatak kapasitesi olacak" dedi.

30/08/2024 13:25
KKTC’ye 7 yeni otel geliyor

Akşam gazetesinden Özgül Öztürk’e konuşan KKTC Başbakan Yardımcısı, Kültür, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "KKTC'nin 2023 yılında 3 milyon turist ağırladı. Bu yıl yüzde 40-50 arası artışla bu sayıyı 4-4.5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Kuzey Kıbrıs'ın 30 bini otellerde, 50 bini de konutlarda olmak üzere 80 bin yatak kapasitesi bulunuyor.

Turist artışını karşılamak için yatak kapasitelerini sürekli artıracakları bilgisini veren Bakan Ataoğlu, "Burada da Türk yatırımcılar önemli rol oynuyor. Limak, Kaya, Concorde gibi markaların ikinci otel yatırımları sürüyor. 3 yıl içinde 7 yeni otel açılacak. Bu otellerin hayata geçmesiyle 15 bin ilave yatak kapasitesi olacak" dedi.

Adaya gelecek turist sayısını artırmak için ulaşım seçeneklerini de çeşitlendiren Kıbrıs yönetimi; Mersin, Anamur ve Taşucu'ndan bölgeye olan gemi seferlerini artırdı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.