KKTC, "Türkiye ile yeni bir havayolu şirketi kuruyoruz"...

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, KKTC bayrağını yeniden göklerde taşıyacak yeni bir havayolu şirketinin kurulması için Türkiye ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KKTC, "Türkiye ile yeni bir havayolu şirketi kuruyoruz"...

Saner, KKTC'de temaslarda bulunan Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'le görüşerek, ekonomik faaliyetlerini durduran Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) yerini alacak yeni bir havayolu şirketi kurulması için anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

 

Yatırım Danışma Konseyi toplantısı sonrasında Kıbrıs TAK ajansına açıklama yapan Saner, "THY'nin tecrübe ve birikimlerinden faydalanarak KKTC bayrağını göklerde taşıyacak, özel şirketlerin de hissedar olacağı bir şirket yapısıyla yeni bir havayolu şirketi için anlaşmaya vardık." dedi.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek'in başından beri büyük katkı ve destekleri olduğunu ve bu yapıya ulaşmasında çok etkin bir rol aldığını kaydeden Saner, KKTC halkı adına Çiçek'e sonsuz teşekkürlerini ifade etti. Saner, yeni hava yolu konusundaki çalışmalar için gerekli ekiplerin oluşturulacağını ve süratle çalışmaların başlayacağını bildirdi. (Cihan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.