KKHY, mart sonunda göklerde...

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın (KKHY) Türkiye’de kayıtlı bir havacılık şirketi olacağını; çalıştırılacak, kiralanacak uçaklar ve uçuş noktalarıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KKHY, mart sonunda göklerde...

26 işadamı ve THY ortaklığıyla, KKHY kuruldu. KTHY’nin yerine kurulan KKHY’nin ortaklık sözleşmesinin imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saner, şirketin yüzde 60’ının özel sektör, yüzde 30’unun  KKTC devleti yüzde 10’unun Türk Hava Yolları (THY) ortaklığıyla oluşturulduğunu  belirtti.

 
Mart sonunda havada...
 
Üçü Türkiye’de yaşayan Kıbrıslı Türk olmak üzere 26 iş adamının hissedar olduğunu ifade eden Saner, KKTC devleti ve THY’nin, yüzde 40 hisse karşılığını şirketin kurulduğu gün yatıracağını kaydetti. Saner, Türkiye’de kayıtlı bir havacılık şirketi kurulması için çalışma  başlatılacağını belirterek, çalıştırılacak uçak tipleri, kiralanacak uçaklar ve uçuş noktalarıyla ilgili çalışmaların bakanlığınca tamamlandığını, yasal prosedürün kaldığını bildirdi. Saner, Türkiye’nin katkılarıyla en kısa sürede kurulacak anonim şirketin, Mart sonunda göklerde olabileceğini düşündüğünü söyledi.
 
Güvenli uçuş sertifikasının alınmasının önemli olduğunu, THY gibi dünya devi bir ortakla hareket ettikleri için bu işlemlerin kolay olacağını belirten Saner, tüm garantilerin THY tarafından verileceğini bildirdi. Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanlarının yeni şirkette istihdamı konusundaki soruya karşılık Saner, yeni şirketin personelinin gerekli donanım, tecrübe ve bilgiye sahip olması gerektiğini, THY ile dünya havacılık  kuralları gereği uygulanması gereken prosedür neyse uygulanacağını, uygun olan  personelle yola devam edileceğini, bunun dışındaki çalışanlara da kapılarının kapanmayacağını söyledi. Yeni şirketin uçuş kodunun ne olacağına Türk Sivil Havacılığının karar vereceğini kaydeden Saner, şirketin sermayesinin 20 milyon TL olduğunu bildirdi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.