Kızıltepe, ilk 4 yıldızlı oteline kavuşuyor...

Mardin’de inşaat ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Ata Yatırım Sanayi şirketinin YönetimKurulu Başkanı Ahmet Tatar, adı daha çok terör olaylarıyla anılan Kızıltepe’nin ilk yıldızlı otel yatırımına imza atmaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kızıltepe, ilk 4 yıldızlı oteline kavuşuyor...

Ata Yatırım Sanayi tarafından yapılacak otel 4 yıldızlı olacak ve içerisinde 91 odada 182 yatak bulunduracak. İlçenin Mardin’e göre gelişmişliğini daha da artırması üzerine yatırımkararı verdiğini belirten Ahmet Tatar, “Mardin’de birbiri ardına birçok yeni otel projesinin yapımına başlandı. Ancak bizimbölgemizde eski ve neredeyse atıl durumda bulunan küçük bir otelden başka bir tesis bulunmuyor. Otelimiz bitince bölgedeki ekonomik verimliliğin artmasına neden olacak” diye konuştu.

 

MARDİN’DEN DAHA KALABALIK

 

Mardin’in bir ilçesi olmasına rağmen Kızıltepe’nin E5’e yakınlığı bakımından daha kalabalık ve ticaret hayatının daha canlı olduğunu ifade eden Tatar, buraya gelen işadamlarının kalacakları düzgün bir yerin olması bakımından otelin önemtaşıyacağını kaydetti. Kızıltepe’de yapımı devameden 200 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımının devamettiğine dikkat çeken Ahmet Tatar, “Otel bitince buraya hastasını getiren fakat kalacak yeri olmayanlara da hizmet vereceğimizi öngörüyoruz. Çalışmalar gelecek yıla kadar tamamlanacak” dedi. Suriye ile vizelerin kaldırılmasından sonra sınıra yakın yerleşimlerdeki hareketliliğe bağlı olarak yatırımcıların otel ve turistik tesisler kurma konusunda çalışmaları dikkat çekiyor.

Geçen ayMardin’de Ata Yatırımtarafından yapımına başlanan otelin yanı sıra iki firma daha otel kurmak için yatırım teşvik belgesi aldı. Bunların birisi Mardin’e 26milyon liralık yatırımla 224 odalı otel kuracak Çağakan Turizm, bir diğeri deMidyat bölgesine 4 yıldızlı otel yapacak Narşah Petrol ve Turizmşirketi oldu. Narşah şirketinin sahibi Mahsun Vilkay,Midyat’ın son zamanlarda yerli ve yabancı gruplar tarafından otel yatırımlarını çektiğini belirterek, “8 dönümlük kendimize ait arazide 91 odalı ve 198 yataklı tesisimizin gelecek ay temelini atacağız” diye konuştu.

 

Mardin’e 1 milyon turist

 

Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, il genelinde şu anda hizmet vermekte olan toplam yatak kapasitesinin 2 bin 300’e ulaştığını belirtti. Geçen yılın bütününde Mardin’e 913 bin kişinin geldiğini anlatan Beliktay, “Yerli ve yabancı turist ayırmadan 2010 yılı sonunda bu rakamın 1 milyonu aşacağını görüyoruz” diye konuştu. Beliktay, gelen turistteki artışa paralel olarak haftada 28 uçağın indiği Mardin Havaalanı’nın kapasitesinin gelişebileceğini ifade etti. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.