Kitle turizmine yeni önlem: Yasa dışı kiralık evlerin suyu kesiliyor

Sevilla, kitle turizmini önlemek için kayıtsız turistik konaklamalara ve yönetmeliklere uymayanlara karşı sert bir tutum sergiliyor. Bölge mahkemesi yasa dışı kiralama yapan yerlerin suyunun kesilmesine karar verdi.

27/08/2024 23:43
Kitle turizmine yeni önlem: Yasa dışı kiralık evlerin suyu kesiliyor

İspanya'nın özerk bölgesinde yer alan Sevilla Belediye Meclisi, mahkeme kararında turistlere yasa dışı olarak kiralanan dairelerin suyunu kesecek. Kitlesel turizmden duyulan hoşnutsuzluk nedeniyle istenmeyen ziyaretçileri uzaklaştırmak için yeni bir plan uygulayan Sevilla, bu önlemi diğer binlercesine de uygulamak umuduyla, yasa dışı olarak kiralanan altı dairenin suyunu kesti.

Daireler ev olarak kullanılmaya başlandığında suları geri verilecek. Belediye, birçok mülk sahibi yurt dışında yaşadığı ve ulaşılması zor olduğu için bu yasa dışı daireleri yöneten acentelerin sorumlu tutulmasına karar verdi.

5 bin yasa dışı daire olduğu tahmin ediliyor

Yetkililer Endülüs'ün başkentinde ruhsatsız ya da yönetmeliklere aykırı olarak faaliyet gösteren yaklaşık 5.000 düzensiz turistik daire olduğunu tahmin ediyor. Sevilla'nın şehir planlama departmanından kaynaklar El Diario gazetesine, "Bu mülkler arasında belediye sicilinde kayıtlı olup normlara uymayanlar ve kayıtlı olmayıp piyasada faaliyet gösterenler yer alıyor. Verileri kiralama platformlarıyla karşılaştırıyoruz ve analiz her mahallenin turist stresini belirleyecek" açıklamasını yaptılar.

İncelemede şimdiye kadar düzenlemelere uymayan 715 daire tespit edildi. Oksijen'in haberine göre, Sevilla'da 9.000'den fazla turistik daire bulunuyor. Sevilla'nın muhafazakâr belediye başkanı José Luis Sanz daha önce şunları söylemişti: “Düzensiz faaliyet gösteren turistik apartman dairelerine karşı sıfır toleransla hareket edeceğiz. Yıllarca görmezden geldikten sonra Sevilla'daki yasa dışı apartman dairelerine son vermek için daha fazla kontrol ve daha sıkı yaptırımlar uyguluyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.