Kisebükü'ne, 'Milyonerler Kulübü' baskısı...

Türkiye’nin en güzel koylarından olan biri olan Kisebükü Koy’una ‘Milyonerler Kulübü’ yapılması için baskılar arttı. Bodrum Gökova Kisebükü Koyu’nda BBK Turizm ve Yat İşletmeciliği A.Ş.’nin yapmak istediği 450 yataklı süper lüks ‘Milyonerler Kulübü’ adlı tesisin ÇED toplantısı, Mazı Köyü’nde yapıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kisebükü'ne, 'Milyonerler Kulübü' baskısı...

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu son 10 yılda Ege ve Akdeniz’deki 210 koydan 116’sının betonlaşarak deniz turizmi ve mavi yolculuk açısından kaybedildiğini belirterek, “Bu koya beş yıl önce bin 500 yataklı tesis yapılacaktı. İtiraz ettik, Danıştay’a dava açtık. Kazandık, iptal oldu. Deniz turizmini koruyacak bir planlama yapılmadığı  sürece bu koya tesis yapılmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

 

Köylüler adına söz alan Ahmet Ligoğlu, “Bu projeye karşı çıkmak beni utandırıyor. Bölge halkının refahını, kültürünü artıracak, istihdam yaratacak projeye karşı çıkanlar bölgenin geleceğini düşünmüyor” dedi.

 

Yarımada İzleme Komisyonu Başkanı Rüştü Tezcan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin Kisebükü Koyu’nun SİT alanı olması nedeniyle imara açılmasının sakıncalı olduğunu belirten raporu bulunduğunu hatırlattı.

 

Tesisi yapacak şirketin yönetim kurulu başkanı Ahmet Çolakoğlu da, arazide kesinlikle hafriyat yapılmayacağını sadece sekiz zeytin ağacının yer değiştirileceğini belirterek, “Geceliği 1.000-20.000 Euro arasında dünyanın en zengin insanlarına pazarlanacak ve yılın 12 ayı açık kalacak. Tesiste 325 personel istihdam edilecek. Yarısı bölge halkından karşılanacak” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.