KETOB'tan Kemer'e, farklı tanıtım modeli...

Kemer Turistik ve Otelciler Birliği ( KETOB ), Kemer için farklı bir tanıtım modeli uygulayacak. Kemer Turistik ve Otelciler Birliği ( KETOB ) Başkanı Turan Bayar yaptığı açıklamada, Yönetim kurulu olarak KETOB ile tesisler arası iletişimin güçlendirilmesi için bir web sayfası oluşturacaklarını ve e-mail ağı üzerinden tüm otellerle haberleşeceklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KETOB'tan Kemer'e, farklı tanıtım modeli...

Halil ÖNCÜ-KEMER

Turan Bayar Başkanlığında oluşturulan yeni yönetim listesi ile harekete geçen KETOB’un yeni yönetiminde Metin Peltek ( Grand Haber Otel ) Başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Diğer yönetim kurulu üyeliklerine ise sırasıyla Erhan İleri (Meder Resort Hotel),  Selçuk Akıltopu (Golden Lotus Hotel), S. Can Kobal (Viking Turizm), Tayyar Gül (Rose Residence Beach Hotel), İzzet Ademoğlu (Limak Limra Kiriş Hotel), Şener Gürler (Kemer Dream Hotel), Kenan Açıkalın (Konar Doruk Hotel) atandı.

 

KETOB Kemer tanıtımına hareket kazandıracak...

 

Yeni oluşum içinde Başkan Turan Bayar Başkanlığında üçüncü toplantısını da yapan KETOB Yönetimi Kemer’de tüm KETOB üyeleri ile birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir oluşum ile çalışmalarına hız verdiler. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün de desteğini alan KETOB Yönetim önümüzdeki günlerde Kemer tanıtımı adına harekete geçecek. Kemer Turistik ve Otelciler Birliği ( KETOB ) Başkanı Turan Bayar yaptığı açıklamada, Yönetim kurulu olarak KETOB ile tesisler arası iletişimin güçlendirilmesi için bir web sayfası oluşturacaklarını ve e-mail ağı üzerinden tüm otellerle haberleşeceklerini söyledi. 

Bayar, “KETOB sitesinde güncel haberlerin, duyuruların, Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın demeçlerinin, GATAB ile ilgili konu ve duyuruların, Otellerin resimli tanıtımlarının ve iletişim bilgilerinin, Bölge haberlerinin, Kültür ve sanat duyurularının, Bölgedeki yat turları ve restoranlar hakkında bilgiler ve reklamlar yer alacak.

Bunlarla beraber tesislerden gelecek istek ve önerileri de alarak değerlendireceğiz. Avrupalı ünlü köşe yazarlarını Kemer’e davet edeceğiz ve sezonda her gün ayrı bir ülkenin sokak etkinliklerinin düzenlenmesini sağlayarak, haftanın 5 günü kutlamalar yapılacak projelere imza atacağız. Müşterek animasyon ve kültürel faaliyetlerin bir yaz boyunca devam etmesiyle Kemer’in eğlenceli hale getirilmesi ve bunun için de Kemer’de kültür ve sanat festivallerinin düzenlenmesinin devamının sağlanmasına, tutarlı ve kaliteli yeni etkinlikler düzenlenmesi de Kemer tanıtımı adına katkı sağlayacaktır. “dedi.

Bayar, “ Türk geceleri otellerin sıkışık imkanları içinde kalmamalı…”

 

Kemer de, Türk gecelerinin otellerin sıkışık imkanları içinde kalmaması gerektiğini ve bunun daha profesyonel ekiplerle anlaşarak yapılmasının uygun olacağını belirten  KETOB Başkanı Turan Bayar, “ Belediye’den amfi tiyatro yeri sağlanarak tüm otellerin misafirlerinin katılacağı ortak bir organizasyonun esnafa da büyük destek sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca Türk kültür ve sanatının daha kaliteli ortamlarda tanıtılması gerekiyor. Bu sayede misafirlerin otellerden dışarıya çıkması ve bunun da bölge esnafına katkı sağlamasının önemi de büyük olacak.” dedi.

 

Mavi Bayrak önemli…

 

Mavi Bayrak projesinin de Kemer halk plajı için çok önemli bir kriter olduğunu belirten KETOB Başkanı Turan Bayar, “ Mavi Bayrak projesi Kemer halk plajı için çok önemli bir kriter. Mavi Bayrağın, Plajların bakımlı ve güvenli hale getirilmesi, aynı zamanda tesislerin acente kataloglarında ve diğer tanıtımlarda da etkili bir rol oynuyor. “dedi.

 

 

Başkan Gül’den KETOB’a destek...

 

KETOB Yönetim Kurulu görev dağılımı yaparak, Kemer için neler yapılması gerektiği konusunda hazırlıklara başlama kararı alırken, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de, KETOB’un yeni oluşum ve düşüncelerine destek olduklarını söyledi. Gül, “ Kemer’in turizmde yeri birinciliktir. Ortak hedefe ulaşmak için her türlü desteği vereceğiz. Birlikte hareket edilirse, sesimizi daha iyi duyurabilecek, Belediye ve turizmciler olarak Kemer için nelere öncelik verilmesi gerektiğine yine hep birlikte karar verilmesi de etkili olacaktır.” Dedi.

 

KETOB toplantısından çıkan kararlar, Kemer’in tanıtımına ayrı bir ivme kazandıracak...

 

Kemer Turistik ve Otelciler Birliği ( KETOB ) yeni oluşum içinde Kemer için farklı bir tanıtım modeli uygulama kararı alırken, çıkan sonuçlar Kemer adına heyecan ile karşılandı. İşte KETOB’un aldığı kararlardan bazıları:

 

*  Rose Residence Beach oteldeki son toplantıda Özlem Tuncaelli, Yönetim Kurulu Temsilciliğine atandı.

 

* KETOB son toplantısında aldığı karar ile; diğer bölge dernekleriyle (AKTOB, GATAB KETAV, ve diğer birliklerle)  koordinasyonu sağlamak amacı ile ziyaretler ve toplantılar düzenleyerek bölge adına birlikte hareket etmesini planladı. Bunun yanında Kemer'e turist getiren Tur operatörleri yetkilileri ile bir buluşma organize ederek, onların bölgeden ve tesislerden beklentileri, çekilme sebepleri ve fiyat politikası hakkında toplantılar yapılmasına karar verildi.

 

* Maliyeti olmayan sadece konaklama ve uçak bileti sağlanarak tanınmış Yurt dışı ve içi ünlü (özellikle turizm) yazar ve yapımcıların imza töreni – söyleşi gibi organizasyonlar yapılarak bölgenin gündemde kalmasının sağlanacağı görüşüldü. Özellikle Avrupa pazarında tanıtım çalışmalarının sürdürülmesi, bir film yada dizi çekimine destek olunması, Ulusal veya etkin bir dış Pazar programına sponsor olunması konuşuldu.

 

* Mevcut işletmelerin yalnız Rusca isimleri ile  anılması ve yazılması, anonsların, posterlerin tek dilde olmasının doğru olmadığı düşünülmüş , çözümü için iş birliği kararı verildi.

 

* Son olarak Kalite, satın alma, ücret politikaları, yasal yükümlülükler, müşteri, personel ve benzeri konularda ortak bir kontrol sistemi geliştirerek bilgi alışverişini sağlayacak çalışma şeklinin  bölge ve tesisler adına faydalı olacağına değinildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.