Keşan'da, Yöresel Kıyafetler Sergisi…

27 Temmuz - 01 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8.Uluslar arası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri çerçevesinde Yöresel Kıyafetler Sergisi 26 Temmuz 2010 Pazartesi günü açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Keşan'da, Yöresel Kıyafetler Sergisi…
Saat 16.00’de Keşan Belediye Sarayı Pasajı’nda gerçekleşen ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’ın yaptığı açılışa Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal ile meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Özcan, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri Yöresel Kıyafetler Sergisi açılışı için burada toplandıklarını belirterek “Açılışa katılan tüm herkese ve özellikle be sergi için büyük emeği geçen Ferit Pelen’ e teşekkürlerimi sunarım. Umarım bu sergiyi elimizde tutup gelecekte Kent müzesi oluşturulmasında kullanırız” dedi.

Özcan, daha sonra bu sergiye emeği geçen Ferit Pelen’e teşekkür plaketi takdim etti.
Pelen’de bu serginin Keşan köylerinden ve bölgeden toplanan kıyafet ve eşyalardan oluştuğunu belirterek “Sayın Başkanım umarım Keşan’da bir Kent Müzesi oluşturulur ve ben de elimden geldiğince sizlere destek olmaya hazırım. Bana böyle bir imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

Konuşma ve plaket töreninin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Meclis Üyesi Ercan Ersoylu ve CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın eşi Şengül Özcan ve Ferit Pelen tarafından açıldı.
Yöresel Kıyafetler Sergisi 1 Ağustos 2010 Pazar gününe kadar açık kalacak ve halkın ziyaretine açık olacak.
    
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.