Kemer'e, çeviz büyüklüğünde dolu yağdı...

Antalya’nın Kemer ilçesi Çamyuva beldesi civarında, ceviz büyüklüğündeki dolu yüzünden Antalya-Kumluca kara yolunda ulaşım aksadı. Öğle saatlerinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu, Çamyuva çevresinde kısa süre de olsa yaşamı olumsuz etkiledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemer'e, çeviz büyüklüğünde dolu yağdı...

Dolu nedeniyle Antalya-Kumluca kara yolunda araçlar bir süre hareket edemedi, yağışla birlikte çöken sis nedeniyle araç konvoyları oluştu. Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse,  10-15 dakika süreyle ara ara dolu yağdığını ancak şu ana kadar kendilerine iletilen olumsuz bir durum olmadığını söyledi.

 

Kaymakam Köse, "Dolu, narenciye bahçelerine zarar vermiş olabilir. Çiçeklerde olumsuzluk yaratmış olabilir. Bölgemizde zarar olup olmadığı konusunda araştırma yapıyoruz" dedi.

 

Antalya Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri de Kemer bölgesinde şiddetli dolu yaşandığını, yağışlı havanın bir süre daha etkisini sürdüreceğini, yağışlı hava kütlesinin akşam saatlerinde bölgeyi terk edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

 

TURİSTİK BELDEYE DOLU YAĞDI...

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nin turistik İçmeler Beldesi'nde dolu yağdı, plajlar beyaza büründü. İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, “İlk defa Nisan ortasında böyle bir olayla karşılaştım” dedi.

Marmaris'in 6 kilometre dışında turistik İçmeler Beldesi'nde tatillerini geçiren yüzlerce turist, bugün plajlarda denizin keyfini çıkardı. 23 derece hava sıcaklığının olduğu beldede aniden nohut büyüklüğünde dolu yağmaya başladı. Turistler kaldıkları otellere dönerken Marmaris- İçmeler karayolunda aksamalar meydana geldi. 5 dakika süren dolu nedeniyle turistik beldenin plajları ve sokakları beyaza büründü. Elektrikler de yarım saat kesildi. Dolu cadde, sokak ve parkları da beyaza boyadı.

 

Marmaris Meteoroloji yetkilileri, yağmur ve kar gibi dolunun önceden bilinemeyeceğini kaydetti. Yetkililer, Marmaris ve beldelerinde yarından itibaren sağanak yağış beklendiğini, hafta sonu ise havanın mevsim normallerine döneceğini belirtti. (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.