Kemer Country'de, Demirören devri...

İki yıl önce çocuklarıyla birlikte yaşamını kaybeden ünlü işadamı Esad Edin’in finansal sorunlardan bir türlü kurtulamayan milyar dolarlık projesi Kemer Golf ’ü yaşama bağlayacak adım, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’den geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemer Country'de, Demirören devri...

Kemer Golf’ün yanı sıra projenin yapımını gerçekleştiren Kemer Yapı, borçları nedeniyle icralık olmuştu. 2009’un sonuna doğru her iki şirket için de  Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurularak 17 Kasım 2010 tarihine kadar iflas erteletme kararı alınmıştı.

Elde edilen bilgiye göre, Yıldırım Demirören’in 11 Şubat’ta KGCC Otelcilik ve Spor İşletmeleri ismiyle kurduğu şirket, her iki firmayı da satın alarak İstanbul’un bir numaralı sosyal tesis olarak anılan Kemer Country’nin de işletmeciliğini üstlenecek.

 

İlk etapta borçları çevrilebilir hale getirmeyi planlayan Demirören, ikinci aşamada ise yeni yatırımlarla Kemer Country’yi önemli bir turizm ve sosyal tesis haline getirmeyi planlıyor.

Beşiktaş Başkanı’na yakın çevreler, Demirören’in bu planını, yaşamını iki yıl önce yitiren işadamı Esat Edin’in Kemer Country’i kurtarma çalışmasının bir parçası olarak yorumluyor.

 

1990’lı yılların ilk yarısında ünlü işadamı Esat Edin’in kurduğu Kemer Yapı, Kemerburgaz’da üst düzey yöneticiler, iş adamları ve sanat dünyasının gözde yaşam alanlarından biri haline gelen Kemer Country’nin temelini attı. Kemer Country’de konutların yanı sıra İstanbul için bu dönem bile oldukça iddialı olan sosyal tesisler yapıldı. Esat Edin, bu tesisleri işletmesi için Kemer Golf Turizm isminde bir şirket kurdu.

 

KEMER COUNTRY’DE NELER VAR?

İcradan satışa çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olan Kemer Country’nin sosyal tesisleri, son derece iddialı. Proje, halen Türkiye çapında iddialı bir tesis olarak anılıyor. İşte Kemer Country’deki sosyal tesisler...

- Binicilik kulübü

- Meydan Restaurant, Cafe Lounge ve Cafe Bistro

- Golf kulübü

- Futbol sahası

- Tenis kulübü

- Welness ve ffitness merkezi

- Outdoor kulübü

- Kids klüp

- Yelken kulübü

- Kamping

- Tatil köyleri / Apart oteller

(Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.