Kayak merkezlerindeki son durum...

Kış sporları ve kayak tatiline karar vermeden önce, bölgelere göre son duruma bir göz atmakta fayda var. Henüz bütün kış sporları merkezleri kayak turizmine hazır değil. Sezonu 2009'un son günlerinde açan yurttaki bazı kayak merkezlerinde kar kalınlıkları kayak yapacak seviyede iken Saklıkent, Davraz ve Kartepe'de ise, kayak yapılabilecek seviyede olmadığı açıklandı..

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayak merkezlerindeki son durum...

BAYRAKTEPE

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı. Pistlerde oluşan yeni kar örtüsü, kar ezme makinesiyle bastırılarak kayak yapmaya uygun hale getirildi. Kristal kar ve sarıçam ağaçlarıyla ayrı bir güzelliğe sahip olan Bayraktepe Kayak Merkezi, özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, otellerindeki doluluk oranının yüzde 80 olduğunu söyledi. Eroğlu, yarı yıl tatili ve sonrasında doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini kaydetti.ULUDAĞ

Türkiye'nin en önemli kış ve kayak turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 80 santimetre olarak ölçüldü. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, hafta sonunda 50 santimetreye kadar gerileyen oteller bölgesindeki kar kalınlığı yeniden 80 santimetreye yükseldi. Hava sıcaklığının eksi 2 derece olarak ölçüldüğü ''beyaz cennet''te kar yağışının aralıklarla önümüzdeki haftaya kadar etkili olması bekleniyor. Yetkililer, görüş mesafesinin yağış nedeniyle zaman zaman büyük ölçüde düştüğünü belirterek, bu nedenle sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. Kar kalınlığının kayak yapmaya elverişli olduğu Uludağ'da, özellikle hafta sonuyla beraber yoğunluk yaşanmasının beklendiği bildirildi.KARTALKAYA
Kartalkaya'da kar kalınlığı 70 santimetre olarak ölçüldü. Kayak merkezindeki oteller hafta içi yüzde 70 doluluk ile hizmet verirken doluluk oranı hafta sonu yüzde 90'a çıkıyor ve kayak merkezindeki pistlerin tamamı açık.

PALANDÖKEN
Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 60 santimetre olduğu bildirildi. Palandöken'deki Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarer, pistlerde kar durumunun iyi olduğu söyledi. Aralıklarla etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının giderek arttığını dile getiren Avşarer, ''Güzel bir sezon geçiriyoruz'' dedi. Otellerinin doluluk oranının da iyi olduğunu ifade eden Avşarer, ''Otelimizin doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Misafirlerimizin büyük çoğunluğunu Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistler oluşturuyor'' diye konuştu.

ERCİYES
Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 55 santimetreye çıktı. Dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası Erciyes Kayak Merkezi'nde bu sabah kar kalınlığı 55 santimetre olarak ölçüldü. Kayakevi yetkilileri, Kayseri-Erciyes ve Erciyes-Develi karayolunun ulaşıma açık olduğunu, kayak pistlerinin yeniden düzeltildiğini ifade etti.

ATABARI
Mersivan Dağı'ndaki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 50 santimetre olduğu bildirildi. Atabarı Kayak Merkezi yetkilileri, sezon açılışının 13 Aralık 2009 günü yapıldığını anımsattıkları kayak merkezinde kar kalınlığının 50 santimetre olduğunu ifade etti. Kayak merkezinde pistin kayak yapmaya elverişli olduğunu kaydeden yetkililer, kayak merkezi yolunun araç trafiğine açık olduğunu, ulaşımda herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdiler.

SAKLIKENT
Antalya yakınlarındaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı kayak yapmak için elverişli değil. Saklıkent Kayak Merkezi İşletme Müdürü İsa Alemdar, kar kalınlığının kayak yapmak için henüz yeterli olmadığını belirterek, son yağışlarla birlik ince bir kar tabakasının bulunduğunu, ancak zirvede 10 santimetreyi geçmediğini bildirdi. Alemdar, kayak merkezinde tüm hazırlıkların tamamlandığını, telesiyejin ve motelin hazır durumda olduğunu ifade ederek, ''Pazar gününe kadar beklenen yağışlar var. O yağışlarla birlikte kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

DAVRAZ
Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'ndeki konaklama tesislerinin yöneticileri de kar yağışı beklediklerini söyledi. Davraz'da tesislerin bulunduğu birinci pistte 4 santimetre kalınlığındaki kar, kayak için elverişli değilken, daha üst kısımdaki ikinci pistte de 20 santimetreyi aşan kalınlığa rağmen, pistteki yer yer bozulmalar yüzünden kayak yapılamıyor. İkinci pistten daha yukarıda bulunan ve ''Mavi pist'' olarak adlandırılan bölgede ise kayak yapılabilmesine rağmen kayakçılar kar kalınlığını ''Kayma zevkini yeterince yaşayabilmek için kar kalınlığı hiç de cazip değil'' diye yorumladılar. Konaklama tesislerinin yöneticileri, bugün öğleden sonra bölgede kar yağışının beklendiğini, okullarda gelecek hafta sonu başlayacak yarı yıl tatiline kadar pistlerde kar yığılmasını beklediklerini ifade ettiler.

KARTEPE
Kocaeli Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe'de ise kar kalınlığı 5 santimetre civarında. Uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 18 kayak pisti bulunan Kartepe'de, tek konaklama merkezi olan 5 yıldızlı, 250 oda, 50 apart ve 800 yatak kapasiteli Green Park Resort Kartepe Oteli'nin yüzde 30 doluluk oranına sahip olduğu, hafta sonu yüzde 80 civarında doluluk oranına ulaşılmasının beklendiği bildirildi. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması halinde ilk etapta 2 pistin açılacağı, karın yoğunluğuna bağlı olarak 10 pistin daha devreye alınacağı kaydedildi. (AA)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.