Kastamonu turizmi atağa kalkacak...

Kastamonu, 2011 Haziran ayında havalimanının açılmasıyla, turizmde yükselişe geçecek. Haziran 2011 tarihinde açılması planlanan havalimanı ile 7 bin yıllık uykusundan uyanacak olan Kastamonu ili, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kastamonu turizmi atağa kalkacak...

Bir kentin, 7 bin yıllık uykusundan uyanışı…

 

Kastamonulu turizmciler, tanıtım atağına geçti. Kastamonu’nun, turizmde sahip olduğu eşsiz doğal güzellikler ile tarihi ve kültürel zenginliğinin tanıtımı için Kastamonulu turizmciler tanıtım atağına geçti. 8 ile 11 Kasım 2010 tarihinde İngiltere Londra WTM Fuarı sırasında tanıtımı yapılan Kastamonu ili ve 600 yıllık tarihe sahip olan Kurşunluhan Hotel, İngiliz tur operatörlerinin yoğun ilgi ve beğenisini çekti.

 
Kastamonu’nun tanıtımı için bu ay içinde Karadeniz’deki çeşitli iller ve Batum’daki fuarın yanı sıra, 9 ile 12 Aralık tarihleri arasında Travel Turkey İzmir fuarına katılım gerçekleşecek. Kastamonulu turizmciler, gelecek yıl, EMİTT 2011,  Almanya ITB 2011’in de aralarında bulunduğu ulusal ve uluslar arası fuarlarda gövde gösterisi yapacak… 

 

Havalimanının açılmasıyla turist sayısı artacak, bu nedenle de, hem tanıtım hem yeni tesisler gerekiyor. Gelecek yıl Haziran ayında hizmete girmesi planlanan Kastamonu Havalimanı’nın açılmasıyla yerli ve yabancı turist sayısının artacağını kaydeden Kurşunluhan Hotel Genel Müdürü Cem Dilimel, bu nedenle, hem destinasyonun tanıtımının arttırılması, hem de gelen turistlerin konaklaması için yeni tesislerin yapılması gerektiğini açıkladı.

 
Özellikle kent turizminde tarihi hanlar ve konakların restorasyonunun önemine işaret eden Cem Dilimel, havayolu ve karayolu gibi altyapı çalışmalarının tamamlanması, kente yeni tesislerin kazandırılması ve mevcut çeşitliliğin turizm ürününe dönüşmesinin ardından, Kastamonu’nun sadece ülkemizde değil, dünyada da özel bir yerinin olacağını belirtti.

Son birkaç yıldır yatırımcıların kent genelinde restore etmek için konak aradığını da anlatan Cem Dilimel, bölgedeki konakların fiyatlarının 45 bin ile 400 bin TL arasında değiştiğini kaydetti.

 
Kastamonu mutfağını anlatmak için yöresel restoranların da açılmaya başladığını belirten Cem Dilimel, kentin çok özel bir mutfağının olduğunu söyleyerek, Kastamonu yemeklerinin yanı sıra, kente gelen ziyaretçilerin saraylara layık çekme helva, Kastamonu pastırması gibi yöresel ürünleri almadan kentten ayrılmadığını sözlerine ekledi.  

 

2011’e, Japon ve Çinli turistlerden yoğun talep alıyoruz...

 

Ormanlarıyla oksijen deposu olan Kastamonu’ya, gelecek yıl için özellikle Japon ve Çinli turistlerden yoğun talep aldıklarını anlatan Cem Dilimel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Kentimiz ağırlıklı olarak yurtiçinden konuklarını misafir ederken, son birkaç yıldır Amerika, Almanya, İngiltere gibi ülkelerden de talep almaya başladı. 2011 yılında, yoğun olarak Japon ve Çinli turistleri de göreceğiz. Bir kent düşünün… Doğası hiç bozulmamış, ağaçların, yeşilin, bitkinin onlarca türünü ve yaylarında rengarenk çiçek bahçelerini görebiliyorsunuz. 

 
Aynı zamanda, 7 bin yıllık tarihiyle de Anadolu uygarlıklarının izlerine rastlamanın yanı sıra, bölgeye ait yöresel lezzetlerini de tadarken, her an Türk misafirperverliği eşliğinde ağırlanıyorsunuz. Özetle, bugüne kadar yeterince keşfedilmeyen Kastamonu; tarihi- kültürel zenginliklerden doğal güzelliklere, deniz turizmden kış turizmine kadar çok özel bir kenttir. Artık, tarih-kültür-doğa hazinesi kentimiz, 7 bin yıllık uykusundan uyanıyor… Bizler, yerli ve yabancı konuklarımıza, çok özel bir tatil deneyimi yaşatmak için hazırız…”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.