Kartalkaya otel yangını davasında yeni gelişme

Bolu'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın soruşturmasına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ocak'ta Grand Kartal Otel'de çıkan yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

26/03/2025 12:41
Kartalkaya otel yangını davasında yeni gelişme

Aralarında yanan Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül'ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül ile kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu'nun da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Ergül'ün eşi ve 2 kızı ile otelin mimarı Mustafa Selman Çelen, inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları Kübra Demir ve Ece Kayacan, elektrik teknisyeni Muharrem Şen, Bolu İl Özel İdaresi eski Ruhsat ve Denetleme Müdürü ve Seben İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Özel jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetleme Müdürü Yeliz Erdoğan'ın da arasında olduğu 10 şüphelinin savcılık sorguları devam ediyor.

YANGINDA ONLAR DA OTELDEYDİ

Yönetim Kurulu Başkanı olarak Ergül, eşi ve kızlarını 2027 yılına kadar şirket yönetiminde söz sahibi kılmıştı. Aras ve Hacıbekiroğlu'nun otel yönetiminde söz sahibi olduğu, kışları Grand Kartal Otel'de yazları ise Gazelle'de kaldığı iddia edilmişti.

Yangın sırasında da her iki kızın da aileleriyle birlikte otelin kral dairesinde oldukları ve kaldıkları dairelerde yanmaya dayanıklı kumaşlar olduğu öne sürüldü.

HASSASİYET PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Ceyda Hacıbekiroğlu, yangının ardından sosyal medya hesabından hassasiyet paylaşmında bulunmuş, gelen tepkilerin ardından hesabını kapatmıştı. (NTV)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.