'Kapadokya'yı gördüklerinde çok şaşıracaklar'...

Oscar ödüllü aktör Nicholas Cage’in başrolde yer aldığı ve bazı bölümleri Kapadokya’da çekilecek "Hayalet Sürücü 2" filminin prodüktörü Bennett Walsh, "Dünyada pek çok insan bu mekanı tanımıyor ve filmde burayı gördüklerinde çok şaşıracaklar" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Kapadokya'yı gördüklerinde çok şaşıracaklar'...

Göreme’deki film setinin bulunduğu alanda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Walsh, yönetmenlerin film için çok özel bir yer aradıklarını, kendisinin de 6 sene önce Kapadokya’ya geldiğini ve aklına film çekimi için ilk olarak Kapadokya’nın geldiğini söyledi.

 

Burada filmin final sahnesinin çekileceğini ifade eden Walsh, "Filmin final sahnesi için çok ilginç ve hiç olmayan bir mekan aranıyordu. Biz de o yüzden burayı seçtik. Burada çok büyük bir prodüksiyon ekibimiz var. 40 tane kamyonumuz var" diye konuştu.

 

Walsh, çekimler sırasında, Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığından pek çok destek ve yardım aldıklarını, çok güzel bir çekim yapmalarında kendilerine yardımcı olunduğunu dile getirdi.

 

Bir gazetecinin, "Türkiye’deki film sektörünü nasıl buluyorsunuz?" sorusuna Walsh, "Türkiye’de çok büyük bir potansiyel var. Buradaki ekip de bunu gösteriyor. Türkiye’nin çok büyük bir sinema tarihi var. Aksiyon filmi çekiyoruz, çok değişik ve ilginç bir film oluyor. Buradaki ekip de çok değişik bir aksiyon filmi çekmemizde gerekli yardımı sağlıyor" yanıtını verdi.

 

-FİLM 2012 ŞUBAT AYINDA VİZYONDA-

 

Türkiye’de şubat ayına kadar kalacaklarını ve Nicholas Cage’in çok sıkı bir programının olduğunu, bu yüzden basına görüntü veremeyeceğini kaydeden Walsh, "Hayalet Sürücü 2 filminde, Cage’in aslında iki rolü var. Bir yandan hayalet sürücüyü, bir yandan da Johnny Blaze karakterini oynuyor ve çok yoruluyor" dedi.

 

Kapadokya’nın doğasını da filmde göstereceklerini dile getiren Walsh, "Zaten buraya gelme sebebimiz bu. Filmin son sahnesi burası olduğu için Amerikalı seyirci en son Kapadokya’yı görecek. Dünyada pek çok insan bu mekanı tanımıyor ve filmde burayı gördüklerinde çok şaşıracaklar" dedi.

 

Filmin ne zaman vizyona gireceği sorusuna Walsh, "Çekimlere kasım ayında başladık ve şubat ayında tamamlayacağız. 2012 yılının şubat ayında da film 3D olarak vizyona girecek" karşılığını verdi.

 

Bu arada, "Hayalet Sürücü 2" filminin bugünkü çekimlerine Göreme’de devam edildi. Sabah saatlerinde sete gelen Cage, yine kendisi için hazırlanan karavanda bekledi ve sahnesi geldiğinde bir araçla film setinin bulunduğu alana getirildi.

 

Öte yandan, film sahnelerinin basın mensupları tarafından çekilmesinin önlenmesi için, setin bulunduğu alana hakim noktalarda jandarma ekipleri konuşlandırıldı. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.