Kapadokya'ya döviz yağıyor...

Türkiye'nin peribacaları, yeraltı kentleri ve doğal oluşumlu vadileri ile önemli medeniyetlere kucak açan Kapadokya bölgesinde, yerüstü, yeraltı ve gökten elde edilen dövizle turizm gelirleri açısından önemli bir potansiyel oluşturmayı sürdürüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya'ya döviz yağıyor...

Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistler, bir yanda yer üstündeki kültürel ve doğal güzellikleri ziyaret ederken, tarihi bölgede yaşam sürmüş ve köklü medeniyet oluşturmuş Hititler döneminden başlayarak Osmanlılar dönemine kadar insanlar için sığınma merkezi ve sonraki yıllarda bir yaşam merkezi haline getirilmiş yeraltı kentlerini geziyorlar.

 
Sabahın erken saatlerinde başlayan sıcak hava balonlarıyla metrelerce yükseklikten Kapadokya bölgesini izleme imkanı bulan turistler, kendilerini böylesine nefessiz bırakan görüntüleri yerden metrelerce yüksekten, hayranlıkla izleme olanağını buluyor.

Yılda, yaklaşık 20 milyon dolarlık döviz girdisinin sağlandığının tahmin edildiği bölgeye, özellikle Uzakdoğu, Almanya, İtalya, Fransa, Suriye, Lübnan, İspanya ve ABD ağırlıklı yabancı turistler ilgi gösteriyor. İki milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bölgedeki turistik tesislerde 23 bin yataklık kapasite bulunuyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.