Kapadokya'ya 200 bin turist uçmaya gelecek...

Mayıs ayı başında hizmete girecek olan Royal Balloon ile Kapadokya'da balon turları daha da renklenecek. Royal Balloon yapacağı balon turlarıyla, Kapadokya'ya kaliteli ve güvenli uçuş keyfini yaşatacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya'ya 200 bin turist uçmaya gelecek...

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'ya bir yılda yaklaşık 200 bin turistin balon turu yapmak için geldi. Kapadokya'yı kuş bakışı izlemenin keyfine varmak için,  en çok İspanyol, Amerikalı, Rus ve Uzak Doğulu turistler geliyor.
Son yıllarda Kapadokya'nın vazgeçilmezi haline gelen balon turlarına yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Yılda yaklaşık 200 bin turist, balon turu yapabilmek için Kapadokya'ya geliyor.



Balon turlarına son yıllarda özellikle İspanya, Amerika, Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistler yoğun ilgi gösteriyor. Rüzgarın dingin olduğu sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda turistler, Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir'i havadan panaromik olarak görme şansını yakalıyorlar.
 



Bölgede 15 balon işletmesi ve 50 balon, turizme hizmet veriyordu. Mayıs ayı başında hizmete girecek olan Royal Balloon ile Kapadokya'da balon turları daha de renklenecek. Royal Baloon yapacağı balon turlarıyla, Kapadokya'ya kaliteli ve güvenli  uçuş keyfini yaşatacak.
Kapadokya denildiğinde, tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra artık balon turu da akla gelmeye başladı. Özellikle Nisan ve Aralık arasındaki dönem, en yoğun dönem.

Sıcak hava balonculuğunun yapılabilmesi için bir bölgenin bazı özellikleri taşıması lazım. Öncelikle balondan keyif alınabilmesi için, bölgedeki iklimin buna elverişli olması gerekiyor. Diğer önemli konu ise, balon turu sırasında müşterinin aşağıda izleyeceği bir görsel dokunun olması gerekir. Bu aranan özellikler de, Kapadokya'da fazlasıyla var.



Kapadokya'daki balon turlarına ilgi, her geçen yıl artıyor. Bölgenin güzelliklerini havadan izlemek isteyenler için düzenlenen 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişen turların fiyatları, 150 ile 250 Avro arasında değişiyor.



Kapadokya'da gerçekleştirilen balon turları sabah 04.30 sularında müşterilerin özel araçlarla otel ve motellerden alınmasıyla başlıyor. Balonun kalkacağı alanda toplanan müşterilere burada çay, kahve ve pastalar ikram ediliyor. Hava şartları uygun olduğunda balon kalkıyor. Turun sonunda müşterilere kahvaltı ikram ediliyor ve şampanya patlatılıyor.



 



 







 

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.