Kapadokya Meslek Yüksekokulu’na SHGM’den yetki…

Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda yapılanmış ilk yerel yükseköğretim kurumu olan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi yetkisi aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya Meslek Yüksekokulu’na SHGM’den yetki…

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce), Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojileri alanlarında eğitim veren Yüksekokulun programına dahil edeceği yeni eğitimin yetki belgesi, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU tarafından Kapadokya MYO’nun Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı’ya takdim edildi.

 

Kabin ekibi üyelerine verilmesi zorunlu Temel Emniyet Eğitimi konusunda SHGM tarafından yetkilendirilen 14 eğitim organizasyonu dışında, ilk defa YÖK’e bağlı eğitimlerine devam eden bir Meslek Yüksekokulu’na bu yetki verildi.

 

Bu eğitim programı çerçevesinde, ulusal ve uluslararası mevzuatlar kapsamında tanımlanan Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi yüksekokul bünyesinde verilecek ve eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler sayesinde sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye kabin memuru yetiştirilmesi sağlanacak.

 

Türk Hava Yolları ile yaptığı işbirliği çerçevesinde kabin hizmetlerinin uygulama eğitimlerini de THY tesislerinde veren Yüksekokul, kabin hizmetleri programından mezun olacak öğrencilere beş yıl boyunca istihdam garantisi de veriyor. Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nda Aralık ayında bir toplantı düzenlediklerini ve Türkiye'nin bölgesinde Sivil Havacılık Eğitim Merkezi olma hedefi çerçevesinde önemli potansiyeli barındıran okulun yaptığı önemli atılımlarla Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi yetkisi almaya hak kazandığını açıkladı.

 
Türk sivil havacılık sektörünün kalifiye personel ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra diğer ülkelere de hizmet vermesini planladıklarını belirten Genel Müdür ARIDURU, “Bölgesel işbirliği toplantıları çerçevesinde Karadeniz, Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz, Afrika ve Asya coğrafyasında 87 ülke ile başta eğitim ve bakım konuları olmak üzere sivil havacılıkta işbirliği içeren çoklu anlaşmalar imzaladık. Türkiye sivil havacılık eğitimlerinde bu coğrafyadaki ülkelerden çok daha ileri seviyede ve mevcut potansiyelimizi uluslararası alana taşıyacağız. Kapadokya MYO, Türkiye’nin bölgesinde sivil havacılık eğitim merkezi olması açısından önemli mihenk taşlarından birdir” diye konuştu.
 
Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC)'da Eğitimden Sorumlu Başkanlığı Türkiye’nin yürüttüğüne de dikkati çeken Genel Müdür ARIDURU, “Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi konusunda Türkiye’ye yetki verildi. Üye 44 ülke adına eğitim konusunda inceleme, araştırma, değerlendirme, politika üretme faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyoruz. Çalışmalarımız gerek Türk sivil havacılığının ve bölge ülkelerin ihtiyacını giderme gerekse ECAC çerçevesinde eğitim politikalarının oluşturulması bakımından büyük önem taşıyor” dedi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.