Kapadokya, 'Cross Golf' ile zirve yaptı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cross Golf Cappadocia, BenTour, Museum Hotel ve Lykia Lodge Hotel'in ortaklaşa gerçekleştirdikleri, 'Swiss Journalists Cup 10' Golf Turnuvası, 17 -18 Eylül tarihleri arasında Uçhisar'da gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya, 'Cross Golf' ile zirve yaptı...
İsviçre'nin en etkin 10 Golf yazarı ve editörlerinin de yer aldığı turnuvanın pratik oyunlarında yarışmacıların oldukça eğlenceli vakit geçirdikleri gözlendi. Sıralamanın belirleneceği 18 Eylül Cumartesi günkü yarışmalarda ise kıyasıya mücadele dikkat çekti.



Turnuvaya katılan tek bayan yarışmacı olan Nathalie de Regt birinci olurken, 1 yıl süresince geçerli olmak üzere 2400 Euro değerinde Museum Hotel'in Sultan Cave Suite'inde 2 gece konaklama sertifikası elde etmiş oldu.



Turnuva ve Kapadokya hakkında görüşlerini bildiren de Regt, "Kapadokya büyülü bir yer. Cross Country Golf ise inanılmaz ve müthiş heyecan verici. Klasik Golf'ten birçok anlamda çok daha keyifli olduğunu söyleyebilirim. Bu eşsiz organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duydum" şeklinde konuştu.



Bentour Swiss Genel Müdür'ü Kadir Uğur ise "10 yıldır Kapadokya'ya gelmiyordum. Büyük bir pişmanlık içerisinde olduğumu kabul etmeliyim. Gerek bölgedeki lüks otelciliğin öncüsü Museum Hotel, gerekse de Cross Country Golf beni çok etkiledi. Cross Golf ile golf'e inanılmaz bir soluk getirilmiş. Gelecekte Kapadokya'nın önemli bir golf destinasyonu olacağına artık hiç şüphem yok" şeklinde görüşlerini bildirdi.



Bünyesinde Cross Golf ve Museum Hotel gibi işletmeleri barındıran Indigo Group'un Genel Müdür'ü Tolga Tosun ise İsviçre'den gelen bu değerli golf editör ve yazarları Kapadokya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Daha yolun çok başındayız ama emin adımlarla ilerliyoruz. Bizce Kapadokya'ya Cross Golf çok yakıştı. Yapılmamışı yapmak her zaman zordur ve bizde zaman zaman bunun zorluklarını yaşıyoruz.
Ama başladığımız günden bu yana aldığımız inanılmaz olumlu tepkiler bizi motive etmeye fazlasıyla yetiyor. Marka olmanın temel kuralarından biri de kendine has ürünlere sahip olmaktır diye düşünüyorum. Kapadokya'nın kendine has otelleri, Balon gibi kendine has aktiviteleri var. Yine kendine has golf'ü "Cross Golf" ile de Kapadokya, dünya çapında bir marka olmayı her geçen gün biraz daha hak ediyor" şeklinde görüşlerini bildirdi.


Cross Golf nedir?
Yeni gelişen bir tür olan Cross Golf klasik golften bir iki noktada ayrılıyor. Klasik golfteki delik-çukur yerine ağ-net denilen hedef kullanılıyor.
Kapadokya’da ilk kez 2008’de oynanmaya başlayan Cross Golf için bölge doğal konumu itibariyle ideal bir alan oluşturuyor.
Kapadokya’da Nisan - Ekim ayları arasında gerçekleştirilebilen Cross Golf Indigo Group tarafından Kapadokya bölgesine ve Türkiye’ye getirildi. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.