Kabul etmeyen uçağa binemeyecek... TBMM'de görüşüleceği tarih netleşti

TBMM Genel Kurulu'nda, ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Genel Kurul, haftalık çalışmasına 2 Temmuz Salı günü başlayacak. Yapılacak düzenlemeyle yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.

30/06/2024 23:53
Kabul etmeyen uçağa binemeyecek... TBMM'de görüşüleceği tarih netleşti

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 2 Temmuz Salı günü başlayacak. Genel Kurul, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak. 

Uçağa binmenin kurallarında değişiklik

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Havacılık güvenlik tedbirleri, can ve mal güvenliğini sağlamak, hava araçlarına, havacılık tesislerine ve kişilere yönelik yasa dışı eylemleri önlemek amacıyla genel kolluğun gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından da yerine getirilecek.

Yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.