Kaan Kavaloğlu: Antalya, FTI iflasının etkisini hissedecek

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, sonuna yaklaşılan yüksek sezon ve kış sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kavaloğlu, 'FTI Group’un iflasının etkisini hissedeceğiz. Çünkü diğer tur operatörleri kış ayına iştahlı yaklaşmıyor. Yaklaşmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

10/09/2024 12:02
Kaan Kavaloğlu: Antalya, FTI iflasının etkisini hissedecek

Hürriyet’te Salim Uzun’a konuşan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Sezon kasım ayının 3’üncü haftasına kadar devam edecek. Noel ve yılbaşı çok hareketli geçecek. Rezervasyonlar bunu gösteriyor. Özellikle Kuzey Avrupa ülkesi vatandaşları yoğun biçimde Antalya’yı tercih ediyor. Elbette, FTI Group’un iflasının etkisini hissedeceğiz. Çünkü diğer tur operatörleri kış ayına iştahlı yaklaşmıyor. Yaklaşmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Yine turizmdeki mevsimsellik engelini ortadan kaldırmak için de çalışıyoruz. Bu süreçte, havayolu şirketlerinin tavrı da çok önemli. Özellikle Rusya ve Avrupa’dan kış uçuşları belli bir seviyede olmalı. 2023 Kasım ayında 405 bin turist ağırlamışız. Aralık ayında ise bu rakam 315 bin olarak kayıtlara geçmiş. Eğer bu sezon bu rakamlara ulaşır ve işin içine transit yolcuları da dahil edersek 17 milyon turisti geçeriz”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.