Jet2, Antalya'ya olan haftalık uçuş sayısını 82'ye çıkarıyor

Jet2 Holidays, 2024 yılında haftada 78 uçuş yaptığı Antalya'ya olan uçuş sayısını arttırıyor. 2025 yılında Bournemouth Havalimanı’ndan Antalya’ya uçuşların başlamasıyla, bu sayı 82’ye çıkaracak.

24/10/2024 22:49
Jet2, Antalya'ya olan haftalık uçuş sayısını 82'ye çıkarıyor

ALTAV Başkanı da olan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Jet2'nun yolcu portföyünün yüzde 25’inin Alanya’ya geldiğini söyledi. Başkan Özçelik, “2024 yılında haftada 78 uçuş yapacaklarını, 2025 yılında ise Bournemouth Havalimanı’ndan da Antalya’ya uçuşların başlamasıyla bu sayıyı 82’ye çıkaracaklarını belirttiler. Jet2, 217 uçaklık filosuyla Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na inişe olumlu bakıyor ve 2026 için oldukça heyecan verici gelişmeler yaşanacağını paylaştılar.

Şu anda Jet2’nun yolcu portföyünün yüzde 25’i Alanya’yı tercih ediyor ve bu 450 bin yolcunun 106 bininin Alanya’ya geldiği anlamına geliyor. Bu da Alanya’nın cazibesinin giderek arttığını gösteriyor” diye konuştu.

İngiliz turistler Alanya'yı seviyor

Libero On The Beach ile yaptıkları görüşmede Alanya’nın İngiliz turistler için cazip bir hal aldığının belirtildiğinin altını çizen Başkan Tarık Özçelik, “Türkiye'yi tercih eden İngiliz yolcularının yüzde 65'i Antalya’yı tercih ediyor. Bunların 95 bini Alanya’ya geliyor. Alanya’nın fiyat-kalite dengesinin oturduğunu ve tesislerimizin İngiliz turistler için cazip bir hale geldiğini görmek bizler için sevindirici. Kasım ve Mart aylarında bile düşük sezonda koltuk konması, kış turizmi ve özellikle spor turizmi açısından büyük bir potansiyel taşıyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.