Japonya'nın Türk turist sayısında büyük artış

Japonya Ulusal Turizm Örgütü (JNTO), 2024 yılının ilk yarısında Türkiye'den Japonya'ya giden ziyaretçi sayısında yıldan yıla önemli bir artış kaydedildiğini açıkladı.

24/09/2024 22:30
Japonya'nın Türk turist sayısında büyük artış

Japonya Ulusal Turizm Örgütü (JNTO), 2024 yılının ilk yarısında Türkiye'den Japonya'ya giden ziyaretçi sayısında yıldan yıla önemli bir artış kaydedildiğini açıkladı. Airkule'de yer alan habere göre, bu yılın Ocak ve Haziran ayları arasında Türkiye'den Japonya'ya giden ziyaretçi sayısı 29,039'a ulaşarak 2023'ün aynı dönemine kıyasla 105,1'lik bir artış gösterdi.

Japonya, 2024 yılının ilk altı ayında 17 milyon 777 bin 200 uluslararası ziyaretçiyi ağırladı. 2019 yılının aynı dönemine göre %6,9'luk ve 2023 yılına göre %65,9'luk bir artışa tekabül eden bu rakam, Japonya'da güçlü bir toparlanmaya ve bir seyahat destinasyonu olarak artan ilgiye işaret ediyor.

İstanbul uçuşlarına 12 Şubat'ta başlıyor

All Nippon Airways (ANA), seyahat bağlarını daha da güçlendirerek 12 Şubat 2025 tarihinden itibaren Haneda'dan İstanbul'a yeni bir rota açacağını ve şehrin ANA'nın tarifeli uçuşlarıyla hizmet verdiği ilk Türk şehri olacağını duyurdu. Havayolu haftada üç uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. Japonya Ulusal Turizm Örgütü (JNTO) Dubai Ofisi İdari Direktörü Kobayashi Daisuke ülkeyi ziyaret eden Türk turistlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Daisuke'nin açıklamaları şöyle:

"Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıldönümünü kutladığımız bu günlerde, rekor sayıda Türk turisti ağırlamak heyecan verici. Türkiye'den Japonya'ya 2024 yılında giden ziyaretçi sayısındaki artış, diğer ülkelere kıyasla olağanüstü bir seviyede olup, Japonya'nın Türk gezginler için bir seyahat destinasyonu olarak artan cazibesini yansıtıyor. Bu artış, büyük ölçüde Türk Hava Yolları'nın artan koltuk müsaitliğine ve JNTO'nun aktif tanıtım çabalarına atfedilebilir. Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti de Japonya'yı özellikle cazip bir destinasyon haline getiriyor."

"JNTO, bu yüzüncü yıldönümü şerefine, Japonya'yı Türk halkına daha da yakınlaştırmak ve Japonya'yı ziyaret etmeye olan ilgilerini artırmak için bu sonbaharda seyahat sektörü profesyonellerine yönelik seminerler ve genel gezginlere yönelik etkinlikler düzenlemeyi planlıyor. Bu etkinliklerde birçok kişinin bize katılacağını umuyoruz."

ANA,  Şubat 2025'te yeni İstanbul rotasını açacak

"Yaklaşan sonbahar ve kış mevsimleri, açık hava meraklılarının Japonya'nın doğal güzelliklerini deneyimlemeleri için mükemmel bir zaman. Sonbahar, değişen yaprakların canlı renkleri arasında doğa yürüyüşleri yapmak için ideal olan ılıman sıcaklıklara sahip hoş bir mevsim. Popüler yürüyüş noktaları arasında Tokyo yakınlarındaki Nasu Highlands ve Takao Dağı'nın yanı sıra nefes kesici sonbahar yapraklarının unutulmaz bir deneyim yarattığı Osaka yakınlarındaki Ikoma Dağı ve Rokko Dağı yer alıyor."

"Japonya, kış sporlarıyla da ünlü bir ülke. Ülkenin kayak pistleri, dünyanın dört bir yanından turistleri çeken olağanüstü toz karlarıyla tanınıyor. En iyi destinasyonlar arasında Hokkaido'daki Niseko ve Nagano'daki Hakuba yer alıyor ve her ikisi de birinci sınıf kayak deneyimleri sunuyor. Yamaçlarda geçen bir günün ardından bir kaplıcada dinlenmek ve ardından sıcak ve rahatlatıcı bir güveç yemeği yemek, Japonya'da mükemmel bir kış deneyimini tamamlıyor."

"Türkiye'den daha fazla gezginin Japonya'yı keşfetmesini bekliyoruz"

"Umarım Türkiye'den daha fazla gezgin, Japonya'nın renkli sonbahar yürüyüşlerinden heyecan verici kış sporlarına kadar, ünlü ilkbahar kiraz çiçeği mevsiminin ötesinde eşsiz bir cazibe sunan çeşitli cazibe merkezlerini keşfeder. Japonya'da yıl boyunca her zaman deneyimlenecek özel bir şeyler bulunuyor."

"ANA'nın Şubat 2025'te açacağı yeni İstanbul rotası, Türk ziyaretçilerin seyahat deneyimini daha da geliştirecek. Ülkelerimiz arasındaki bu hava köprüsünün daha da güçleneceği ve zenginleşeceği, Japonya-Türkiye ilişkilerinin gelecek 100 yılını sabırsızlıkla bekliyoruz. Expo 2025 Osaka, Kansai'nin ufukta görünmesiyle birlikte, Türkiye'den daha fazla gezginin Japonya'yı keşfetmesini bekliyoruz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.