Japonya'nın turizm hedefi tehlikede

Japonya, turist akınına rağmen ciddi bir pilot kıtlığı ile karşı karşıya. Ülkenin 2030’a kadar 60 milyon turist çekme hedefi, 7100 mevcut pilotun yanı sıra 1000 ek pilota ihtiyaç duyuyor.

28/08/2024 14:01
Japonya'nın turizm hedefi tehlikede

Ulaştırma Bakanlığı, yabancı pilot lisanslarının daha hızlı ve ucuz dönüştürülmesini değerlendiriyor. Ancak, yerel sendikalardan gelen muhalefet ve düşük maaşlar yabancı pilotları çekmede engel teşkil ediyor.

Japan Airlines (JAL) ve All Nippon Airways (ANA) kaptanları yıllık yaklaşık 25 milyon ¥ (172.900 $) kazanırken, Delta Air Lines ve American Airlines’daki benzer pozisyonlar 450.000 $’a kadar çıkıyor. Bu maaş farkı, Japonya’nın yabancı pilotları çekme çabalarını zorlaştırıyor.

Yabancı pilot sayısı Japonya’da az, katkı yetersiz

JAL ve ANA’nın yabancı pilot sayısı oldukça düşük. JAL’ın yaklaşık 2000 pilotunun “birkaç”ı yabancı, ANA’nın ise 2400 pilotu arasında neredeyse hiç yabancı bulunmuyor. Bu, Cathay Pacific ve Emirates’in geniş yabancı pilot toplulukları ile kontrast oluşturuyor.

Ulaştırma Bakanlığı, pilot sıkıntısını aşmak için çeşitli çözümler arıyor, ancak şu ana kadar net bir çözüm bulunamadı. Airlinehaber'in aktardığına göre, Japonya’nın 60 milyon turist hedefini gerçekleştirmesi zorlaşabilir, çünkü pilot eksikliği havayolu şirketlerinin uçaklarını yeterince verimli kullanmalarını engelleyebilir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.