Japonya'nın sembolüne tırmanmak paralı oldu

Japonya, Fuji dağına tırmanmak isteyen turistlerden 1 Temmuz'dan başlamak üzere 10 Eylül'deki sezon sonuna kadar "yürüyüş ücreti" alacak.

28/06/2024 13:47
Japonya'nın sembolüne tırmanmak paralı oldu

Japonya, Fuji dağına tırmanmak isteyen turistlerden 1 Temmuz'dan başlamak üzere 10 Eylül'deki sezon sonuna kadar "yürüyüş ücreti" alacak. Kısa bir süre önce Fujikawaguchiko kasabasının, tipik bir Japon bakkalının arkasından Fuji Dağını seyredebilen manzarası, çok fazla turistin fotoğraf çekmek için oraya akın etmesi nedeniyle kapatılmak zorunda kalmıştı.

Yetkililer, bu kararı, turistlerin daha iyi fotoğraf çekebilmek için çatılara tırmanması üzerine aldı. Ajansbizim'in aktardığına göre, kitle turizmi, özellikle 2022'de Covid sonrası sınırların yeniden açılmasından bu yana Kyoto ve Japonya'nın sembolü olarak adlandırılan Fuji Dağı gibi ülkenin efsanevi bölgelerini kasıp kavuruyor.

Turist akını belli bir düzeyde güvenlik riski oluşturuyor

Japonya'nın 3 bin 776 metrelik ünlü dağının zirvesine tek sıra halinde yürüyen turist akını belli bir düzeyde güvenlik riski oluşturuyor. Yine de dağın tepesinden güneşin doğuşunu görmek isteyen ve gece tırmanan pek çok turist acele etme ve çok fazla risk alma eğiliminde görülüyor. Tekrarlanan bu ziyaretlerin çevre üzerindeki etkisine ek olarak, temizliğe büyük önem veren bir ülkede eleştiri konusu olan, turistlerin geride bıraktıkları çöpler.

Yürüyüşçülerin dağa giriş için iki bin yen (11,50 Avro) ödemeleri gerekecek ve 2013 yılından bu yana UNESCO dünya mirası listesinde yer alan bölgenin korunmasına yardımcı olmak için 1.000 yen (5,75 Avro) daha bağışta bulunabilecekler.  Bir zamanlar kutsal bir hac yeri olan dağı korumak ayrıca ziyaretçi sayısı da günde dört bin kişiyle sınırlandırıldı.

Yamanashi Valiliğine göre, üç bin kişilik yer resmi Fuji Dağı Tırmanışı web sitesinden online olarak rezerve edilebilirken, kalan bin kişilik yer de o gün yerinde satın alınabilecek. Japonya Ulusal Turizm Kurumuna göre, Japonya geçen yıl 25 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı ve 2024 yılında neredeyse 32 milyonluk bir rekor bekliyor.  2023 yılında 221 bin 322 kişi Fuji Dağı'nı ziyaret etti. Bu sayının bu yıl aşılması bekleniyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.