İzmir Princess yenilendi, 'Kaya İzmir' oldu...

20 yıllık mazisiyle İzmir'in son dönemine tanıklık eden ünlü Princiss Hotel tamamen yenilenerek, Kaya İzmir Thermal&SPA adıyla hizmet vermeye başlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzmir Princess yenilendi, 'Kaya İzmir' oldu...

Otelin Genel Müdürü Mesut Güven,  "22 milyon dolara adeta baştan yarattık. Odaları, havuzu, mutfağı büyüttük. 650 yatak kapasitesine ulaştık. Bir de 2 bin kişilik kongre merkezi yaptık. Onu da kasımda açacağız. Kent ve termal otelcilik alanında Türkiye’nin önde gelen tesislerinden biri olacağız” dedi.

 

Sırtını yemyeşil dağ manzarasına dayamış, önünde uçsuz bucaksız körfez görüntüsüyle şehrin içinde sanki bir tatil cennetinde imişsiniz duygusu yaşatıyordu Balçova Princess Otel. Ancak İl Özel İdaresi’ne ait olan, özel bir şirket tarafından işletilirken Yargıtay tarafından tahliye kararı onanan otel, o dönemde sıkıntılı günler yaşadı. Sonunda boşaltıldı, yapılan yeni ihaleyi de Kaya Şirketler Grubu kazandı.

 

“Kaya İzmir Thermal&SPA” adıyla 24 Ağustos’ta hizmet vermeye başlayacak tesiste şimdilerde hummalı bir çalışma sürüyor. Beş ay gibi kısa sürede tamamlanan yenileme çalışmalarıyla tesis sanki baştan yaratılmış.  Güven, 10 milyon dolarlık bütçelerinin projeye yapılan eklemelerle 22 milyon doları bulduğunu söylüyor. Projeye eklenenlerden birinin de 2 bin kişilik kongre merkezi olduğunu belirten Mesut Güven, sarayı andıran mimarisiyle kasımda açılacak merkezin İzmir’in ve Ege’nin uzun zamandır beklediği kongrelere ev sahipliği yapacağını kaydediyor.

 

Ne kadar sürede otel bu hale geldi?

 

10 Şubat gibi otele girdik ve yıkmaya başladık. Mart sonu itibariyle imalat başladı. Beş ay gibi bir sürede hizmete açmak üzereyiz. Şu an temizlik, yerleşim ve kontroller var. Tüm tesisat kontrol ediliyor. 650 yatağımız var.

 

Açılış ne zaman?

24 Ağustos’ta bir aksilik olmazsa ilk misafirlerimizi alacağız. İlk küçük toplantı gruplarımız eylülden itibaren başlıyor. Yurtdışı rezervasyonlarımız gelmeye başladı. İddialı geliyoruz.

 

Otel aslında yaklaşık 20 yıllıktı... Yeniden yaratmak zor olmadı mı?

 

Sadece dört duvar kaldı. Yani işin içine girdikten sonra biz bu kadar büyük bir detaya gireceğimizi hesaplamıyorduk. Odaların büyümesine karar verdik, balkonları odaya kattık. Yeni bir havuz yaptık. 310 metrekarelik havuzu 800 metrekareye çıkardık. 180 metrekarelik mutfağı 450 metrekareye büyüttük. Kongre merkezini dahil ettik. Dolayısıyla yatırım iki katına çıktı.

 

Kaya İzmir Thermal & SPA ne kadar yatırım yapıldı?

 

İhaleyi kazandığımızda binanın geçmişini bilemediğimiz için, çıkarmış olduğumuz bütçe aşağı yukarı 10-12 milyon dolar civarındaydı. Proje aşamasında çeşitli altyapı eksiklikleri ortaya çıkınca yapmayı planlamadığımız birçok değişiklik bununla beraber geldi. Örneğin; su tesisatının yer yer çürüdüğünü gördük, değiştirmek zorunda kaldık. Havalandırma, soğutma-ısıtma sistemleri mikrop yuvasına dönmüştü, yeniledik. Çok sayıda modernizasyon çalışması yaptık. Hesapta olmayan bu gibi değişikliklerden dolayı 22 milyon dolar bulacak bir yatırım ortaya çıktı.

 

SPA’da farklı neler var?

 

SPA’da çiftler için çok özel bakımların yapılabileceği, içerisinde hamam, sauna, buhar odası, iki kişilik jakuzi bulunan, dinlenme imkanlarının sunulduğu üç saatlik programlar uygulayacağımız özel mekanlar yaptık. İzmir’in en güzel hamamlarını inşa ettik. Çeşitli kına geceleri, hamam partilerinin yapılabileceği bir mekan ortaya çıkardık. İki dev jakuzi, çeşitli tropikal yağmurların yağdığı, hayvan sesi efektleri olan macera duşu, kova duşları yaptık. Bir anlamda işe eğlence kattık.

 

Termal bölümündeki değişiklikler neler oldu?

 

Şimdiye kadar Türkiye’de çok iyi bilinen Balçova Termal Oteli bir de Afyon’daki Oruçoğlu ve İkbal gibi tesisler vardı. Bu tesisler herkese hitap etmiyor. Belli bir kesim de Hırvatistan, Macaristan, Almanya’ya gidiyor. Yurtdışına kaçan bu grubun hiç olmazsa bir kısmını buraya getirmek amacıyla çok modern bir tedavi merkezi kurduk. Tüm romatizmal hastalıkların, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıkların tedavisi yapılabilecek. 8 doktor, 8 hemşire, 20 fizyoterapist, 5 hidroterapist ve medikal masörlerden oluşan bir sağlık bölümü oluşturduk. Bunun yanı sıra 5 doktorun görev alacağı, Avrupa’nın en modern ağız ve diş sağlığı kliniklerinden birini de hizmete sunmak üzere çalışmalara başladık. Çok kapsamlı bir sağlık oteli, arkasından yine gümbür gümbür gelen bir kongre merkezi ve eğlenceyi de işin içine kattık.

İzmir için hep fuarlar kongreler kenti dendi ancak bir yandan da henüz bir kongre merkezi olmayışı da eleştirildi...  Şimdi bu açık kapanıyor mu?

Kongre turizminde şehir turizminin önemi çok büyük. Sahil otellerinde haziran, temmuz ve ağustos aylarında kongre yapılamıyor. Sağlık Bakanlığı bir genelgeyle bunu duyurdu. Şehir otellerinde 12 ay yapma hakkınız var. İzmir bu imkana sahipken bir merkezin olmayışından dolayı büyük kongreler hep güneye veya başka yerlere kayıyor. Bu eksikliği gördüğümüz için bu büyük kongre merkezini yaparak hem şehre hem de diğer büyük otellerin doluluklarına katkı sağlayacak proje geliştirdik. Diğer otel yöneticilerle de görüşüyoruz. Burada benim verebileceğim maksimum oda sayısı 300. İki bin kişilik bir kongre aldığımda, bin odaya daha ihtiyacım var. Tüm 5 yıldızlı oteller dolacağı gibi, 4 yıldızlılar da dolacak. Bu da şehir ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Taksicisinden marketçisine herkese ciddi canlanma sağlayacak.

 

Kongre merkezi ne zaman tamamlanacak?

 

Kasım sonu itibariyle hizmete açacağız. Kongrenin yanı sıra çeşitli fuarlar, özel günlerde tanınmış sanatçıların vereceği konserlerle çok kapsamlı etkinliklerin düzenleneceği bir merkez olacak. Sadece kongreye yönelik değil; iş toplantıları, iş yemekleri, düğünler, davetlerle gümbür gümbür bir merkez geliyor. Yaz ve kış sezonunda 4-5 etkinliği yapabilecek imkana sahibiz. Çünkü orada 2 bin kişilik bir kongre merkezi, 2 bin 100 metrekarelik bir salon, bin 600 metrekarelik fuaye var. Tavanın yüksekliği 8 metre. Saray gibi olacak.

 

Kaya Şirketler Grubu hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

Türkiye’nin en eski otelcilik kuruluşu. İlk otelini 1988’de Antalya Side Titreyen Göl bölgesinde, Alman otel zincirlerinden Steinberger’le birlikte açtı. Şu an dokuzuncu yatırımını yapıyor. Devam etmekte olan projeler de var. Bolu’da Dorukkaya, İstanbul’da Kaya Ramada, Antalya’da Kaya Side, Kaya Belek, Kaya Slek, Kıbrıs’ta Kaya Artemis, Belek’te Kaya Eagle, zincirin son halkası olarak da Kaya İzmir var. Ayrıca; inşaat, havacılık ve ambalajlı su alanlarında yatırımları bulunuyor. Casino işletmeleri de var. (Milliyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.