İzmir'den, "Turizm kenti nasıl olunur" dersi...

İzmir'e gelen turistlerin gezi alanlarında bundan böyle dil bilen turizm zabıtaları görev alacak. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, turistlerin kenti rahatlıkla gezebilmeleri için, İzmir'e daha adım attıklarında üniversiteli gençlerden oluşan gönüllü rehberler tarafından karşılandığını, 6 dilde hazırlanan broşürlerin verildiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzmir'den, "Turizm kenti nasıl olunur" dersi...

“Kentimize gelen turistlerin güvenli, bilinçli huzur içinde gezmeleri ve alışveriş etmeleri için her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Turizm zabıtaları da çok önemli katkılar sağlayacak. Güler yüzlü zabıtalar sayesinde kente gelen turistler sıkıntı çekmeyecek”

 

Turizm zabıtasının oluşturulması fikrinin belediye meclisinde geliştirildiğini ve oy birliğiyle kurulmasına karar verildiğini hatırlatan Tartan, şöyle devam etti: 'Turistlerin sokak satıcıları tarafından rahatsız edilmesiyle ilgili duyumlar alıyoruz. Turizm zabıtaları turistlerin gezi alanlarında görev yapacak. On kişiden oluşan ekibimiz seyyar tacizine karşı göz açtırmayacak. Turizm zabıtaları, diğer zabıtalardan duruşları, kıyafetleri ve konuşmalarıyla farklı olacak. İngilizce bilecek. Bu kapsamda zabıtalar eğitimden geçirilecek.'

 

İzmir’in tarih, kültür ve bir turizm kenti olduğunu vurgulayan Başkan Tartan şunları ifade etti: “Kentimize gelip, tarih ve kültür yanında doğal güzellikleri görüp yaşayan yabancı turistler ülkelerine döndüklerinde hepsi birer gönüllü elçi olarak görev yapıyorlar. İzmir'den mutlu ve huzurlu ayrılan bir turist bir daha gelişinde yanında mutlaka birini getirecektir. Bunun için de Turizm zabıtası oluşturmaya karar verdik. Zabıtalar her konuda duyarlı olacak. Eğer turist bir sorun yaşarsa, o sorunu çözebilecek. İlk başta 10 kişilik bir ekip kurulacak. Daha sonra bu sayı 25'e çıkacak. Projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.