İzmir'de 25 Milyon TL’ye Aşık Veysel Rekreasyon Alanı...

Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Milyon 750 Bin TL'lik yatırımla Bornova'da yapılan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı törenle açıldı. Daha sonra Aşık Veysel'in ağaç gövdesine benzetildiği heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzmir'de 25 Milyon TL’ye Aşık Veysel Rekreasyon Alanı...

Kocaoğlu, "İzmir'in en büyük açık hava tiyatrosunun açılışını yaptık. Göreve geldiğimizde, İzmir'deki kültür-sanat sahnelerinde 5 bin 90 olan koltuk sayısını; bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 5 bin kişilik anfitiyatro ile birlikte tam 16 bin 695'e çıkardık. Proje yarışması tamamlanan opera binasıyla birlikte bu rakam, kısa süre içinde 18 bin 295 olacak" dedi.

 
Bu alana ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in adını verdiklerini belirten Kocaoğlu, "İstedik ki, her fırsatta 'Türkiye'nin Batı'ya açılan penceresi' olarak tanımladığımız kentimiz, köklerimiz olan Anadolu kültürüne saygısıyla da örnek olsunda örnek olsun.” dedi.

 

Daha sonra Aşık Veysel'in ağaç gövdesine benzetildiği heykelinin açılışına geçildi. Aşık Veysel'in torunu Nazender Süzer yaptığı konuşmada, çağdaşlığın, laikliğin, Atatürkçü aydın düşüncenin hakim olduğu İzmir'de, Aşık Veysel'i adının ölümsüzleştirilmesi aile olarak bizi onore etti.

 
Süzer, Başkan Kocaoğlu'na Aşık Veyse ve ozanlarla ilgili yaptığı araştırmaların yeraldığı iki kitabını hediye etti. Aşık Veysel heykeli açılışından önce heykelin önüne ünlü ozanın doğduğu Sivas'ın Şarkışla köyünden getirilen toprak kızı ve torunu tarafından döküldü.

 

Alan içinde neler yer alıyor...

 

Büyükşehir tarafından Bornova'da yapılan ve içinde 5 bin kişilik amfitiyatro, olimpik buz pateni ve buz hokeyi salonu, 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet dere üstü köprü ve 200 kişilik kafeterya, 3 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve açık hava spor aletleri alanı parkuru, seyir terasları, dinlenme bölgeleri, 593 araçlık otopark ve ünlü halk ozanı Aşık Veysel'i dev bir ağaç olarak simgeleyen 5 metrelik heykelin yer aldığı Aşık Veysel Rekreasyon Alanı için 24 milyon 750 bin Tl harcandı.

 

Büyükşehir Belediyesi, kurduğu "Buz Hokeyi" takımı Kasım ayında başlayacak Türkiye Buz Hokeyi 1. Ligine katılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.