İzmir’in turizm değeri Teleferik, 3 yıldır çalışmıyor...

İzmir'in Balçova İlçesi'nin simgesi olan ve yılda 300 bin kişiye hizmet veren Teleferik, üç yıldır çalışmıyor. Bu durum, bütün Balçovalıları rahatsız ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzmir’in turizm değeri Teleferik, 3 yıldır çalışmıyor...

Belediye tarafından 1974 yılında kurulan Balçova Teleferik Tesisleri hakkında, Makine Mühendisleri Odası İzmirŞubesi'nin yaptığı inceleme sonucunda, kullanımı sakıncalı olduğu gerekçesiyle faaliyetinin durdurulması ve iyileştirme yapılması yönünde rapor hazırlandı. Bunun üzerine Belediye, iyileştirmeler için 2008 başında tesisi kapattı. İlk etapta 6 aylığına kapatılan tesisteki işlemlere, AB normlarında yeni yönetmeliğin uygulamaya konulacağına ilişkin bilgi üzerine 2009 yılına kadar ara verildi. Askıya çıkan ihalenin üçüncü aşaması, eylül ayında katılımcı dört firmadan mali teklif alınmasıyla başlayacak.

 

Sonuçlanması halinde tesislerin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Ege Turizm Derneği Genel Sekreteri Özer Mumcu, "Bu çalışma ne kadar kısa sürede yapılırsa, yerli ve yabancı turizmin kazancı o kadar büyük olur. Burasının yeniden düzenlemeye de ihtiyacı var. Özellikle yukarıda sosyal alanların yenilenmesi gerekiyor." dedi.

 

NELER YAPILACAK? 

 

Yolcu kabinleri 4 değil, 8 kişilik olacak. - Yolcu taşıma kapasitesi, saatte 400'den 2 bin 400 kişiye çıkarılacak. - Yılda taşınan yolcu sayısı, 300 binden 600 bine yükselecek. - Otomasyon sistemi sayesinde, halat çıktığında kabin kendiliğinden duracak. - Pencere yerine havalandırma sistemi kurulacak. Böylece orman yangını önlenecek. - Bilet holleri yenilenecek. - Uluslararası güvenlik belgesi OHSAS alınacak.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.