İzlanda'daki yanardağ Türk turizmini vurdu...

İzlanda'da patlayan yanardağ Avrupa çapında hava trafiğini felç ederken, Marmaris'teki turistler de bu durumdan etkilendi. İngiltere hava sahasındaki kül yüzünden Marmaris'ten ülkelerine dönmek isteyen 3 bin 800 İngiliz turist mahsur kaldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzlanda'daki yanardağ Türk turizmini vurdu...

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hava sahasını kapatan 14 ülkeye uçuşlar karşılıklı olarak iptal edildi. Doğan Haber Ajansı'na konuşan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, İzlanda'da yanardağ patlaması nedeniyle uçuşların iptal edilmesi sonucu Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde tatillerini tamamlayan 3 bin 800 İngiliz turisti bir günlüğüne ücretsiz olarak otellerde misafir ettiklerini belirtti.




UÇUŞLAR EN AZ 24 SAAT DAHA ETKİLENECEK         
İzlanda'daki yanardağda meydana gelen ikinci patlamanın ardından ortaya çıkan kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi yüzünden İngiltere, Norveç, İsveç, Danimarka başta olmak üzere birçok ülkede hava trafiği olumsuz etkileniyor. Uçuşlarda en az 24 saat daha sorunlar yaşanabileceği belirtildi. Şu ana kadar Avrupa çapında 6 binden fazla uçuş iptal edildi.

14 ÜLKE HAVA SAHASINI KAPATTI
İzlanda'daki yanardağın patlaması sonucu ortaya çıkan kül bulutları nedeniyle İngiltere, İrlanda, Norveç, İzlanda, İskoçya, Finlandiya, İsveç, Letonya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Polonya, Almanya ve Fransa'nın hava sahalarını trafiğe kapattığı bildirildi.
Türk Hava Yolları (THY) ve diğer hava yolu şirketlerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bu ülkelere yapılacak uçak seferleri de karşılıklı iptal edildi.
THY, yolcuların hava alanına gelmeden önce uçuşlarla ilgili bilgi almasını istedi. Yolcular, bilet satış ofisleri ve Türk Hava Yolları'nın 444 0 849 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilir.
KÜL BULUTU SINIRA DAYANDI
Kül bulutu nedeniyle Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın uluslararası havaalanı trafiğe kapatıldı.
Sofya havaalanı müdürü Plamen Stançev, bugün yapılması öngörülen tüm uçuşların kül bulutu nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA "YANARDAĞ" İŞKENCESİ

Yanardağ patlaması nedeniyle iptal edilen uçak seferleri hızla artarken, iptaller yolcular için ızdıraba dönüşüyor.
Havayolu şirketleri iptal edilen seferlerden sonra yolcuları otellere yerleştirmeye çalışıyor. Biletlerini değiştirmek isteyen ve otel için bekleyen yolcular bankolarda uzun kuyruklar oluşturdu.
Beklemekten sıkılan yolcular çoluk çocuk yerlere serilirken, yabancı uyruklu bazı yolcular ise iptallerin İstanbul'u gezmek için kendilerine fırsat olduğunu söyledi.
DHA'nın bildirdiğine göre, karşılıklı olarak iptal edilen uçak seferleri şunlar: Londra, Frankfurt, Varşova, Birmingham, Göteborg, Kopenhag, Helsinki, Paris, Berlin, Stokholm, Hamburg, Düsseldorf, Amsterdam, Stutgart, Brüksel, Münich, Riga,Nurnberg, Oslo, Köln, Mançester, Honnover, Varşova.

KAÇİNSKİ'NİN CENAZE TÖRENİ ERTELENEBİLİR
İzlanda'da patlayan Eyyafyallajöküll volkanından yükselen kül bulutunun Kuzey Avrupa'da uçuş trafiğini felç etmesi sebebiyle Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski'nin pazar günü yapılacak cenaze töreninin de ertelenebileceği belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı yetkilisi Jacek Sasin, “Eğer kül bulutu töreni etkiler ve katılımcıların gelişini engellerse, törenin ertelenme ihtimali gündeme gelebilir” dedi.

Polonya sivil havacılık kuruluşu (PAZP), kül bulutu nedeniyle ülkenin kuzeyindeki hava sahasını dün uçuşlara kapatmıştı. Güneydeki Krakov Havaalanı ise ülkede şu anda açık olan iki havaalanından biri.

Cenaze töreni için Cumartesi ve Pazar günü, aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ABD Başkanı Barack Obama'nın da bulunduğu çok sayıda liderin Polonya'ya gelmesi bekleniyor.
İzlanda'daki yanardağ, 1821 yılından sonra yaklaşık 200 yıllık sessizliğin ardından 20 Mart'ta patlamıştı. Yanardağ dün tekrar patladı.

İzlanda'nın güneyinde, altındaki volkanik oluşumun 190 yıl sonra harekete geçtiği Eyyafyallayöküll buzulu, ülkenin beşinci büyük buzulu. Buzulun altındaki volkan, İzlanda'nın 9'uncu yüzyılda kurulmasından bu yana 5 kez patladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.