İyi fiyat tektif edilirse, ben de satarım...

Öger'in Almanya'daki şirketini İngiliz Thomas Cook'a satmasının ardından Almanya pazarında en büyük Türk şirketi olarak Kayı Grubu'na ait GTI kaldı. Şirketin başkanı Talha Görgülü de iyi fiyat gelmesi durumunda satmaya hazır olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İyi fiyat tektif edilirse, ben de satarım...

Dünyanın en çok tatil yapan halkına sahip Almanya'dan 1990 yılından bu yana Türkiye'ye gelen yıllık 4.5 milyon turistin yaklaşık yarısını taşıyan Türk şirketleri iflas edip, el değiştirince Almanya'daki hakimiyetleri son buldu.

Öger Tur'un da geçen hafta başında İngiliz başında Thomas Cook'a satılmasından sonra Almanya'dan Türkiye'ye yolcu taşıyan tur operatörleri arasında sadece Kayı Grubu'nun sahibi olduğu GTI şirketi kaldı. 2012 yılında 7 milyon Almanı karşılamaya hazırlanan Türkiye'nin Kayı'dan başka bu büyüklükte Türk operatörü bulunmuyor.

Kayı Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü ise düşen fiyatlar ve rekabetin şartları zorlaştırdığına dikkat çekerek, iyi fiyat gelmesi halinde kendisinin de GTI'yi satabileceğini söyledi.

ŞARTLAR ÇOK AĞIRLAŞTI

Almanya'dan turist getiren tek Türk şirketi olarak kendilerinin kaldığını belirten Görgülü, 1994 yılından bu yana ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Almanya'da turizmde faaliyette bulunmanın çok zor olduğunu belirten Talha Görgülü, "Sürekli olarak düşen kâr marjları ile yoğun rekabet zaten fazlasıyla işimizi güçleştiriyor. Bunun yanı sıra batmaların ve el değiştirmelerin nedeni Almanya tarafından uygulamaya sokulan sigorta kanunlarının ağırlığı. Burada şirketler teminat sıkıntısı yaşıyor" diye konuştu.

Talha Görgülü, "Sonuçta bizler iş adamlarıyız, ticaret yapıyoruz. Birisi kolumdaki saati beğenir, güzel fiyat verirse satarım. Vural Bey'de (Öger) bir iş adamı, ticareti iyi biliyor. Güzel bir teklif geldi ve sattı. Benim şirketim de iyi fiyat gelirse satarım, ondan sonra da yenisini kurarım" diye konuştu.

YÜZDE 20'NİN ALTINI DÜŞTÜ

Bundan 10 yıl kadar önce Türk kökenli şirketlerin toplam paket tur pazarından aldığı pay yüzde 40 iken satın almalar sonucu bu oran 2009 yılında yüzde 26'lara geriledi. Vasco ve Kayra iflasları ile Öger satın almasıyla bu oranın yüzde 20'lerin altına ineceği belirtiliyor.(Habertürk)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.