İtirazlar reddedildi... Koç Grubu'nun Divan Talya projesine mahkemeden onay

Antalya'da yapımı süren Divan Talya Otel'in imar planı ve yapı ruhsatının iptali talebiyle açılan davada, Konya Bölge İdare Mahkemesi belediyelerin itirazlarını reddetti.

27/08/2024 23:36
İtirazlar reddedildi... Koç Grubu'nun Divan Talya projesine mahkemeden onay

Antalya’da, Koç Grubu’na ait Divan Talya Otel’in yeniden yapım sürecinde, otelin imar planı ve yapı ruhsatının iptaline yönelik belediyeler tarafından açılan davada önemli bir karar çıktı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin itirazlarını değerlendiren Konya Bölge İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması talebini reddetti.

MURATPAŞA BELEDİYESİ İNŞAATI MÜHÜRLEMİŞTİ

Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin verdiği kısmi ruhsat iptali kararı sonrasında Muratpaşa Belediyesi inşaatı mühürlemiş, her iki belediye de mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planının iptaline yönelik itirazları reddetti.

Davaya müdahil olan Koç Grubu'na ait Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., mahkeme kararının ardından otel inşaatına devam edebilecek. Ancak bölge sakinleri, otelin inşaatının doğal sit alanı olan falezlerde geri dönüşü olmayan tahribata yol açtığını öne sürerek duruma tepki gösteriyor.

OTEL YAPMA İMKANI VERMİYOR

Davacı avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, otelin mevcut yapı ruhsatının yargı kararlarına aykırı olduğunu belirterek, "Hiçbir yargı kararı, Koç Grubu’na 45 bin metrekare alana otel yapma imkanı vermiyor" dedi. Çalıkuşu, Koç Grubu’nun bu tavrının, Türkiye genelinde sanata ve estetiğe duyarlı bir yönetim iddiasıyla örtüşmediğini ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.