ITB'de, Türkiye'den yıllarca unutulmayacak muhteşem bir açılış...

Bu yıl 44'üncüsü düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'nın partner ülkesi Türkiye, yıllarca unutulmayacak muhteşem bir açılış organizasyonuyla, fuara daha şimdiden damgasını vurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ITB'de, Türkiye'den yıllarca unutulmayacak muhteşem bir açılış...

Hasan ARSLAN - Volkan ALTINTAS / Berlin

ITB Berlin Fuarı'nın açılış seremonisi, görkemli bir geceye dönüştü. Açılış konuşması için sahneye çıkan Messe Berlin Başkanı ve CEO'su Raimund Hosch Türkiye'ye övgüler yağdırdı ve fuardaki başvuru sayısının çokluğuna dikkat çekti. Türkiye'ye başarılar dileyen Hosch'dan sonra ise sırasıyla Berlin Belediye Başbakanı Klaus Wowereit ve Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai söz aldı.

Rifai, Türkiye'nin yıldızının parlayacağının altını çizerek başladığı konuşmasında geçen yıl çok kötü günler geçirdiklerini ifade etti. 2010'da gelir seviyesinde yüzde 1'lik artış beklediklerini kaydeden Rifai, turizm sektörünün istihdam yaratma konusunda çözümler bulması gerektiğinin altını çizdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise sözlerine "ITB Berlin'in konuk ülkesi Türkiye'den ve Avrupa'nın 2010 Kültür Başkenti İstanbul'dan sevgi ve selamlar getirdim" diyerek başladı. Konuk ülke olmanın gerçekten heyecan verici olduğunu hatırlatan Günay, Türkiye'nin 2009'u artı sonuçlarla ve başarıyla kapatmasının dünyada özel ülkelerden birisi olduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi. "Başarının kahramanları bu salonda" diyerek Türk turizmcilere seslenen Günay, "Türkiye turizminin çok değerli temsilcileri ve onlarla işbirliği eden dostlarımız bir arada. Dünya turizmi adına içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Çevreye duyarlı turizm tesislerine mavi çam sertifikası verdiklerini söyleyen Günay yeni bir uygulama başlattıklarını açıklayarak "Yeşil yıldız uygulamasını çok önemsiyoruz. Doğaya saygılı tesislerin hak edeceği bu sertifikanın sayısını çoğaltmayı amaçlıyoruz. Doğayı tüketen değil koruyan bir turizm anlayışını önemli sayıyoruz" dedi. Açılış gecesinde söz alan Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Rainer Brüderle, Günay'ın ardından yaptığı konuşmasında Türkiye ile olan ilişkilerin her zaman iyi olduğunu belirtti ve turizm sektörüne hizmet verenlere teşekkür ediyorum dedi.

 

Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Klaus Laepple ise, dünya turizm sektörünün dip noktayı aştığını ama ‘normale dönüşün en erken 2011’de beklenebileceğini belirtti: “2011 yılında tekrar istikrarlı bir fiyat gelişimine ve artan yolcu sayılarına ulaşırız. 2009 yılında ilk defa tur operatörlerinin ciroları düşüş gösterdi.” Klaus Laepple, Aralık ayından bu yana 2008 öncesi eski rakamlara yaklaşıldığını hatırlatırken, 2009’un “tatil ürünlerinin en ucuz satıldığı yıl” olarak tanımladı ve fiyatların hala çok düşük seviyelerde seyrettiğine dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.