ITB Berlin Turizm Fuarı, 10 Mart'ta başlıyor...

10-14 Mart tarihleri arasında Almanya Berlin’de 44’üncü kez kapılarını açacak dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda (ITB) bu yılın konuk ülkesi Türkiye yaklaşık 150 firma, dernek ve kuruluşla temsil edilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ITB Berlin Turizm Fuarı, 10 Mart'ta başlıyor...

Fuarda bu yılın sürprizi ise ekonomik krizden sonra gelirlerin artırılması anlamında çalışmalar yapan turizm sektörünün eşcinselleri büyük bir potansiyel olarak görerek, fuarda genişçe bir bölümü Gay ve Lezbiyen Seyahati’ne ayırması oldu. Açılan bu yeni bölüm, normal turistlere göre önemli ölçüde fazla harcayan özel kesime yeni ziyaret alanları önerilmesi bakımından önem taşıyor.Bu bölümün düzenleyicisi  Gay ve Lezbiyenler Seyahat Birliği (IGLTA) üyesi 11 şirket Türkiye’deki destinasyonları, eğlence aktivitelerini ve otelleri fuarı takip edecek gay ve lezbiyenlere sunacak.

Bu yıl fuarda ‘Gay ve Lezbiyen Seyahati’ adı altında yeni bir bölüm açılıyor. Uluslararası Gay ve Lezbiyenler Seyahat Birliği (IGLTA) çatısı altında konumlanacak Birleşmiş Gay ve Lezbiyenler Pavyonu’nda
bulunacak seyahat seçenekleri arasında Türkiye’den de 13 otel, seyahat acentesi ve tur operatörü yerini alıyor. Türkiye’den otel ve destinasyon pazarlayacak şirketlerin büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Yeni bölümün önemine dikkat çekilmek amacıyla Gay ve Lezbiyen Turizmi adı altında bir workshop da düzenlenecek. Etkinlikte bu özel turlar için geliştirilen destinasyon, otel ve ulaşım konseptleri tartışılacak.

YEŞİLIRMAK BİLE TANITILIYOR

Berlin’deki fuara Türkiye’den katılacak 150 firmanın içerisinde oteller, belediyeler, valilikler, sivil toplum örgütleri ve tur şirketleri bulunuyor. Türk Hava Yolları ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın stantlarının yanı sıra Amasya’dan Yeşilırmak’ın tanıtımını yapan Havza Kalkınma Birliği tarafından özel stantlar yerini alacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Tanıtım Ajansı da fuara katılıyor.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN ITB İNDİRİMİ

Türkiye'nin konuk ülke olarak katılacağı ITB’de, havayolu şirketleri turizmcileri Berlin’e taşımak için indirimler düzenliyor. Türk Hava Yolları fuara gelecek turizmcilere yönelik yüzde 10’luk indirim sağlıyor. Sunexpress ile Berlin'e gitmek isteyen turizmciler, tek yön her şey dahil 69 Euro veya gidiş-dönüş her şey dahil 99 Euro’ya uçacak.

Kayıgrup bünyesindeki German Sky Airlines ise Antalya'dan Berlin'e 9 Mart’ta iki uçak kaldırırken, Berlin'den Antalya'ya 13-14 Mart’ta iki sefer düzenleyecek. ITB'ye katılacak turizmciler, Sky Airlines’ı kullanacaklar ise ile gidiş-dönüş için 180 Euro, tek yön içinse 95 Euro ödeyecekler.

Bu yılın konuk ülkesi Türkiye

Fuara konuk ülke sıfatıyla katılacak Türkiye, klasikleşen ‘deniz, güneş, kum’ üçlüsünün yanı sıra kültürel zenginliklerini de tanıtma imkânı bulacak. 4 bin kişilik açılış programı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Ateşi'nin yeni versiyonu 'Sun' adlı gösterinin ardından Antakya Medeniyetler Korosu Fransız Katedrali'nde konser verecek. 13 Mart'ta da Anadolu Ateşi’nin yeni oyunu 'Troya', 10 bin kişiye  gösteri yapacak. Ayrıca etkinliklerle Türk mutfağı da tanıtılacak. Türkiye standının yanında bulunan lokantada Türkiye'nin ünlü restoranı Sahan, zengin Türk mutfağının örneklerinden sunacak.

IGLTA’da hangi Türk şirketleri var?

Gay ve Lezbiyenler Seyahat Birliği (IGLTA) üyesi Türk şirketleri şöyle sıralanıyor:

- Casa Dell'arte Hotel of Arts & Leisure

- Agora Life Hotel Istanbul

- Wishes & Dreams

- The Sofa Hotels & Residences Istanbul

- Itri Music School & Art Center Entertainment

- Istanbul Handicraft Center Shopping
Retail Store

- ATB Holidays Tour Operator

- Bluege Tours/Sun&Fun Travel Club

- My Tour Expert (MTE Travel)

- Attache Tours Holiday Services
All Around Turkey

- Pride Travel Travel Agent

- OneNation Travel Travel Agent

- TTG Travel (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.