ITB Berlin başlıyor...

Almanya'nın başkenti Berlin'de 10-14 Mart tarihleri arasındagerçekleşecek olan, dünyanın en büyük turizm fuarı 44. Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) yarın kapılarını açacak. Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olduğu fuarın resmi açılışı bu akşam (9 Mart Salı) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ITB Berlin başlıyor...

Turizm sektörünün dünyadaki en büyük buluşma noktası olan Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı , 10-14 Mart tarihleri arasında Federal Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak.  Bu yıl Türkiye’nin “konuk ülke” olduğu ITB Berlin, sektörün sezon öncesi en önemli nabız yoklama duraklarından biri olarak önem taşıyor. ITB Berlin’e toplam 160 bin metre karelik alanda 180 ülkeden yaklaşık 11 bin şirket katılacak. Fuarı 170 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda, sektördeki gelişmelerin ele alındığı çok sayıda panel ve toplantı ve çalıştay da yapılıyor.

 

Bakan Günay açılış galasında...

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bugün (9 Mart Salı) fuar alanında açılış vesilesiyle düzenlenecek basın toplantısına katılacak. Günay, akşam saatlerinde de Almanya Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle ve Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit ile birlikte fuarın açılış galasında bulunacak.

Berlin Turizm ve Kültür Ataşesi Hüseyin Gazi Coşan, Türkiye'nin İTB'de deniz, kum ve güneşin yanı sıra kültürel zenginliklerini de tanıtmak için konser ve gösteri gibi çeşitli etkinlikler planlandığını belirterek, "İlk defa bir konuk ülke hem ITB içinde, hem dışında böyle yoğun bir program hazırladı. Fuarın resmi açılışı 9 Mart’ta 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek" dedi.

 

Dünyanın en büyük turizm fuarının konuk ülkesi olmanın önemine işaret eden Coşan, "Birincisi Almanya bizim en büyük pazarımız. İkincisi ITB dünyanın en büyük turizm fuarı. En büyük pazarımızda en büyük turizm fuarında partner olmak bizim açımızdan önemli. Almanya'dan yaklaşık 4 milyon 500 bin turist geliyor. Bu trend artıyor" diye konuştu.

 

Türkiye farklı etkinliklerle tanıtım yapacak...

ITB ile birlikte organize edilen açılış gecesinde Anadolu Ateşi'nin gösteri sunacağını kaydeden Coşan, 10 Martta Antakya Medeniyetler Korosunun Fransız Katedralinde (Französischer Dom) ve 13 Martta Berlin'in en büyük spor salonlarından olan "02 World Arena"da Anadolu Ateşi dans topluluğunun yaklaşık 10 bin kişiye gösteri sunacağını, bu gösterilerle Türk kültürünün fuar ziyaretçilerinin yanı sıra Berlinlilere de tanıtılmasının hedeflendiğini söyledi.

Berlin Fuar İşletmesi Seyahat ve Lojistik Hizmetler Merkezi Müdürü Martin Buck, Türkiye'nin turizm alanında gösterdiği gelişmeden etkilendiklerini belirterek, fuarın Türk turizmine olumlu katkısı olacağına inandığını ifade etti.

 ITB'de şimdiye kadar konuk ülke olan ülkelerde fuarın ardından turizm alanında yoğun taleple karşılaştıklarını ve ülkeye giden turist sayısında artış olduğunu belirten Buck, gelecekte Türkiye'ye yönelik talebin de artacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

 

İtalya ve İspanya gibi ülkeler ile mukayese edildiğinde uygun fiyata tatil imkanı sunan Türkiye'nin turistler açısından cazip olmasının bir diğer nedeninin de Anadolu'daki kültürel ve tarihi zenginlik olduğunu ifade eden Buck, "Türkiye Doğu ve Batı arasında bir köprü oluşturuyor. Bu açıdan eşsiz bir konumu var. Türkiye benzersiz bir şekilde farklı kültürleri bünyesinde barındırıyor. Türkiye sadece fiyat açısından değil, tarihi, atmosferi ve çeşitliliği ile gidilecek ülkelerin başında yer alıyor" dedi.

 

Türkiye fuarı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı...

Türkiye standı için fuar alanındaki 3.2 numaralı salonda ayrılan bölüm 500 metre kare genişletildi. Türkiye 3 bin metre karelik alanda tanıtım yapacak. Stantta ziyaretçiler, Divriği Ulu Cami'nin kapısının bire bir kopyasını görme imkanı bulacak. Ziyaretçiler ayrıca 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul hakkında bilgi alabilecek.

Türkiye’den katılımcı sayısı arttı...

Türkiye'den fuara katılacak firma ve işletme sayısı da 70'ten 105'e yükseltildi. Fuar alanında kurulacak sahnelerde çeşitli dans ve müzik gösterileri yapılacak ve Türk mutfağı tanıtılacak. Fuar kapsamında tatil çekilişleri yapılacak. THY de Boeing-777 tipi yolcu uçağının simülatörü ile stantta yer alacak. Fuardaki 10.2 numaralı salonda ise UNESCO Kültür Mirası arasında bulunan tanınmış Safranbolu evleri sergilenecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.