İstanbul yeni bir turizm destinasyonuna kavuşuyor...

'Anadoluhisarı Guide' tanıtım toplantısı yapıldı. Anadoluhisarı Guide’ ile bölgenin turizm potansiyeli, İstanbullulara ve turistlere tanıtılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul yeni bir turizm destinasyonuna kavuşuyor...

Anadoluhisarı ve Göksu’nun; turizmde sahip olduğu tarihi ve kültürel potansiyeli, doğal güzellikleri, yeme-içme-eğlence mekanlarını tanıtmak üzere ‘Anadoluhisarı Guide’ hazırlandı.

Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği tarafından Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan ‘Anadoluhisarı Guide’nin içerisinde; bölgenin tarihi, bölgedeki kasırlar, köşkler gibi tarihi ve kültürel değerleri, 30’un üzerinde yeme-içme mekanı, tarihi çömlekçisi, bölge haritası vs yer alıyor.

 

Anadoluhisarı ve Göksu turizm destinasyonu oluyor...

 

Bölgenin, yerli ve yabancı misafirlere tanıtılması üzere ilk kez kapsamlı bir tanıtım kitabının hazırlandığını anlatan Göksu Marine Restaurant&Cafe’nin işletmecisi Gül Küçükserim, şunları söyledi: "İstanbul’a gelen turistlerin kalış sürelerinin uzaması ve Anadolu Yakası’ndaki turizm hareketlerinin artması konusunda, bugüne kadar keşfedilmemiş ‘Anadoluhisarı- Göksu’ gibi yeni turizm destinasyonlarına ihtiyaç bulunuyor.

 
Yaptığımız çalışma ile tarihi-kültürel zenginliğiyle, huzurlu atmosferiyle, yeşiliyle, Göksu Deresi’yle, nitelikli yeme-içme mekanlarıyla, Anadoluhisarı’nı turizm gündemine taşıyoruz. Aslında, bu bölge Polonezköy’e kadar ciddi bir turizm potansiyelini barındırıyor" dedi.

 

Tanıtım toplantısına yoğun katılım...

 

Anadoluhisarı Guide’nin, geçtiğimiz günlerde Göksu Marine Restaurant&Cafe’de gerçekleşen tanıtım toplantısına yoğun bir katılım gerçekleşti. Tanıtım toplantısına, Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Mustafa Babuz ile Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadoluhisarı Spor Klubü Onursal Başkanı Cahit Kocaömer, Anadoluhisarı emektar sporcu Selahattin Kolcakoğlu, Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Avukat Ferda Kazancıbaşı, Anadoluhisarı Klup Başkanı Recep Yıldız, Bölge Muhtarları olan Nazmiye Korkmazlar-Ahmet Duran-Arzu Ulubent, Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şube Başkanı Füsun Sökmez, Tac Restaurant- Güverte Restaurant- Uskumru Restaurant’ın yetkilileri, Ahşap sanatı ustası Hasan Ercan ile Sevinç İnönü, Zeynep Tekeli, Rabia Çapa, Erdoğan Deniz, Halil Özpoyraz’ın da aralarında bulunduğu bölgenin simaları katıldı.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.