İstanbul'un fethi, 75 Milyon Dolara beyaz perdede...

İstanbul’un fethine 75 milyon dolar yatıracak Kalinos Holding ve Katarlı medya şirketi Alnoor, İstanbul’un fethini önce televizyona sonra da beyazperdeye taşıyacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'un fethi, 75 Milyon Dolara beyaz perdede...

Hollywood’un artık tarihi film konusunda senaryo sıkıntısı çektiğini savunan Kalinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülgen, “75 milyon dolarlık proje için dünyaca ünlü bir yönetmenle anlaşacağız” dedi.

 

 

Kalinos Holding ile Katarlı medya şirketi Alnoor arasında yapılan anlaşma, İstanbul’un fethini önce televizyon ekranına, sonrada beyaz perdeye yansıtacak. Hollywood standartlarında çekilecek film ve dizinin toplam bütçesi 75 milyon dolar olacak. Amerikan sineması Hollywood’un son dönemlerde tarihi film konusunda senaryo sıkıntısı yaşadığını savunan Kalinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülgen, “Türkiye tarihini yansıtan senaryolar için de önemli bir fırsat olacak. Dev şirketler bu filmden sonra yenilerini çekmek isteyecek” dedi.

 
Sinema filminden önce 30 bölümlük bir dizi hazırlanacağını belirten Fırat Gülgen, şöyle konuştu: “Dizi için 25 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık. Bu bütçe 30 bölümlük bir dizi çalışması için kullanılacak. Çekimlerin çoğu İstanbul’da gerçekleşecek. Türk ve Arap oyuncular filmde yer alacak. Dizi ilk etapta Arapça ve Türkçe yayınlanacak. Yaklaşık 35-40 ülkede televizyonda gösterilecek. Dizinin en geç 2012’de televizyonda yayınlanmasını planlıyoruz. Bu 3 aylık bir çalışma değil. Uzun soluklu bir proje olacak.”

 
Filme 50 milyon dolar...
 
Fatih Sultan Mehmet’in hayatını anlatacak filmin adının “Fatih” olacağını söyleyen Fırat Gülgen, şu bilgileri verdi: “Fatih Sultan Mehmet’in Hollywood tarzı çekilecek film için 50 milyon dolarlık bir bütçe hazırladık. Bu rakamı filmin yapımı sırasında daha da yukarıya çekebiliriz. Film İngilizce olacak ve tüm dünyada gösterime sunulacak. Hollywood standardında gerçekleşecek çekimler için dünyaca ünlü bir yönetmen ile anlaşılacak. Bunun için de Gladyatör ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmleri yönetmiş usta bir isim üzerinde anlaşma sağlanacak.”
 
14 yıllık hedef...
 
Sektöre 14 yıl önce adım attıklarını dile getiren Fırat Gülgen, şöyle konuştu: “Sektöre girdiğimiz zaman en büyük hedefimiz tüm dünyada ses getirecek bir film yapmaktı. Bunun için de uzun soluklu bir çalışmaya ihtiyaç vardı. Türkiye’de daha önce hiç yapılmamış bir şeyi yapmayı planlıyorduk. Bunun için çalışmalara uzun yıllar önce başladık. Bu alanda yabancı bir ortağa ihtiyacımız vardı. Türk yapımlarının öne çıktığı ülkelerden destek almak bizim için önemliydi.”

 

Film platosunda yapay Boğaz olacak...

 

Çekimler için İstanbul’da dev bir film platosu kurulacağını dile getiren Fırat Gülgen, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu platoda yapay bir boğaz ve haliç kurulacak. İstanbul’un fethi dönemindeki tarih beyaz perdeye en iyi şekilde taşınacak. Bunun için çok uygun yerler var. Ancak henüz netlik kazanmadı. Filmin gösterim tarihini de en geç 2015 başı olarak belirledik. Bu tarihe kadar tüm dünyada gösterilecek. İngilizce çekilecek bu film büyük ses getirecek.”

 

Tarihi tanıtma fırsatı yakalanacak...

 

Türkiye’nin son dönemlerde dünya gündeminde itibarının artmaya başladığını anlatan Fırat Gülgen, şöyle konuştu: “Bu film ile dünya sineması Türkiye’deki tarihi tanıma fırsatı yakalayacak. Son dönemlerde Türkiye’nin dünya gündemindeki itibarının güçlenmiş olması da bizim için çok önemli. Özellikle siyasi ve ekonomik alandaki başarılar bizi de cesaretlendiriyor. Bu projenin Türk sinema tarihi için de önemli bir çalışma olacağına inanıyorum.”

 

Fatih filmi başlangıç olacak...

 

Yapılan anlaşmanın sadece Fatih filmini ve dizisini kapsadığını anlatan Fırat Gülgen, “Tüm bu projeleri gerçekleştirirken yenilerini de gündemimize alacağız. Türkiye’nin tarihiyle ilgili yeni yapımlar da hazırlamayı planlıyoruz. Bunun için de en yakın zamanda düğmeye basacağız. Türkiye tarihinde sinemaya taşınacak yüzlerce konu bulunuyor” diye konuştu.

 

Rakamlarla dizi ve film...

 

* İlk etapta Fatih dizisi 30 bölümle seyircilerle buluşacak.

* Dizinin her bir bölümü 60 dakika olarak gösterilecek.

* 2012’de gösterilecek dizi için 25 milyon dolarlık bütçe ayrıldı.

* Dizinin 35-40 ülkede gösterilmesi planlanıyor.

* Dizinin hemen ardından Fatih filmi için düğmeye basılacak.

* Fatih filminin yaklaşık 150 dakika olması planlanıyor.

* Film için en az 50 milyon dolar bütçe ayrılacak.

* 2015’e kadar gösterime girecek film İngilizce olacak.

(Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.