İstanbul turizmine, 'Fahiş fiyat' baltası...

İstanbul'da tanıştıkları turistleri "Fahiş hesap" tuzağına çeken ve itiraz edenleri ödemeye zorlayanların yaptıkları internette yer almaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul turizmine, 'Fahiş fiyat' baltası...

İstanbul’da fahiş fiyat ödettirilen turistler ülkelerine döndükten sonra internet ortamında yazmaya ve Türk büyükelçiliklerine başvurup şikâyetlerini bildirmeye başladı. Çoğunlukla turistlerin yoğun bulunduğu Beyoğlu, Sultanahmet ve Şişli gibi ilçelerde yer alan bu tip mekânlar, polis haklarında defalarca işlem yapmasına rağmen küçük miktarlardaki idari para cezalarını ödeyip faaliyetlerine devam ediyor.

 

‘AŞAĞILANMIŞ HİSSETTİM’

 
Dolandırılan Fransız bir turist, ülkesine döndükten sonra Paris’teki Türk Büyükelçiliği’ne yazdığı mektupta yaşadıklarını anlatarak “Kendimi hiç bu kadar tecavüze uğramış gibi aşağılanmış hissetmedim” dedi. Japon Kei Hanzava ve yanındaki 2 arkadaşı da yaşadıklarından sonra polise şikâyetçi olanlardan. Japonlar, “Kapadokyalı’yız” diye tanıtan kişilerin kendilerini bir mekâna götürüp 4 bin lira hesap çıkarttıklarını ve tehdit ettiklerini, kredi kartından 1800 TL para çekerek kurtulduklarını anlattı.
 
Olaydan sonra 2 gün boyunca internetteki forumlarda Türkiye’deki benzer olayları araştıran Japon turistler, kendi gittikleri ve başka isimdeki birkaç mekânda daha yaşananların Japon internet forumlarında konuşulduğunu görünce kendi yaşadıklarını da aynı forumlara ekledi. Söz konusu şikâyetler, Turizm Bakanlığı aracılığıyla Türkiye’deki ilgili makamlara iletildi.

 

GEZİ YAZARINI DA DOLANDIRMIŞLARDI

 
2005 yılında da The Guardian Gazetesi gezi yazarı Nicholas Hall, bir günlüğüne geldiği İstanbul’da aynı yöntemlerle götürüldüğü Yenikapı’daki My Way isimli gazinoda dolandırıcıların kurbanı olmuştu. Ülkesine döndüğünde köşesinde yaşadıklarını anlatan Hall, Sultanahmet’te tanıştığı “Ali” adındaki kişinin kendisini Yenikapı’daki bir gazinoya götürdüğünü belirterek, bir bira için 350 TL alındığını, itiraz edince de tehdit edildiğini anlatmıştı.

 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

 
Turistlerle ateş istemek gibi bahanelerle tanışan bu şahıslar önce turistin güvenini kazanıyor. Daha sonra götürdükleri bu yerlerde istemedikleri halde yanlarına oturtulan kadınların, sipariş etmedikleri halde içki, yiyecek ve çiçeklerle donatılan masanın kurbanı oluyor. (Serkan Akkoç-HT)  /

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.