İstanbul; sadece iki günde büyüleyen şehir...

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, dünyanın ilgisini üzerine çekmeye devam ediyor. Yabancı basın, çarpıcı yazılar ve fotoğraflarla, kentimizi dünyaya tanıtarak övgü yağdırıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul; sadece iki günde büyüleyen şehir...

Kanada’nın önde gelen gazetelerinden Toronto Star da, hafta sonunda verdiği tatil ekinde, İstanbul’a 1.5 sayfa ayırdı. Haberde, gemiyle Byzantine Odyssey turuna katılarak kentimize gelen Amerikalı gazeteci Karen Bartlett’in İstanbul’la ilgili izlenimleri yer aldı.

 

‘HAMAMDA SULTAN GİBİYDİM’...

 

Kentimizde iki gün kalan gazeteci Bartlett, İstanbul’un Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapmış 2 bin yıllık tarihi ile muhteşem bir

şehir olduğunu anlattı. Bartlett, “Pembe ve lavanta rengi karışımı gün batımında, minare ve kubbelerin siluetleri eski Konstantinopol’ün yeni tanımı gibiydi” diye yazdı.

 
Gittiği Türk hamamında kendisini sultanlar gibi hissettiğini anlatan Bartlett, 48 saatten daha az kaldığı İstanbul’u ‘binlerce caminin olduğu şehir’ diye tanımladı. Yeni Cami’nin minarelerinin sivriliğinden ve ince mimarisinden etkilendiğini ifade eden Bartlett, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nda alışveriş yapmamasına rağmen esnafın kendisine ikramda bulunduğunu ve birlikte Türk kahvesi içtiklerini yazdı.

 

DONDURMANIN TADI...

 

Maraş dondurması satıcısının, dondurmayı verirken yaptığı hareketleri ve dondurmanın tadını anlatan Karen Bartlett, lokum satanların da çok ve çeşitli lokum tattırdığını anlattı. Gazetenin aynı ekinde, Kanadalı seyahat firmalarının Türkiye turlarına ait reklamları da yer aldı. Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Toronto Star, G20 toplantısı için haziran ayında Kanada’ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da röportaj yapmıştı. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.